370 de adeverințe de vaccinare posibil false, depistate de Ministerul Sănătății

Ultima actualizare:

    Autorităţile vorbesc  despre mai multe persoane care ar fi prezentat documente modificate  în Photoshop
Autorităţile vorbesc despre mai multe persoane care ar fi prezentat documente modificate în Photoshop

Ministerul Sănătăţii a sesizat organele de cercetare penală în cazul a 370 de persoane, care au încercat să obţină certificate de vaccinare în baza unor adeverinţe posibil false. Ar fi vorba despre persoane care spun că s-au vaccinat în străinătate, dar care au vrut să-şi elibereze documentul în România.

Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu a explicat pentru hotnews.ro că situaţia adeverinţelor posibil false este diferită de cealaltă metodă, “Vaccinarea la chiuvetă”, despre care Click! a scris AICI.

Despre această practică ilegală, Andrei Baciu spune că au existat “doar câteva sesizări”, în vestul ţării.Secretarul de stat a vorbit însă despre noua metodă de fraudare. “De exemplu, cineva care se vaccinează în Uniunea Europeană şi vrea să-şi scoată certificatul digital din România nu este înregistrat în Registrul Electronic de Vaccinare. Avem o echipă de experţi care să analizeze tot felul de adeverinţe de vaccinare din toată Uniunea Europeană şi avem modele de adeverinţe din toate statele UE. Dacă cineva s-a vaccinat într-o altă ţară, cu Johnson&Johnson, de exemplu, şi vrea să-şi scoată certificatul de vaccinare din România, trebuie să trimită un e-mail cu mai multe documente, prin care trebuie să facă dovada vaccinării. Aici sunt peste 370 de adeverinţe posibil false, deci 370 de oameni care au trimis hârtii posibil false, cu datele personale modificate în Photoshop. Ministerul Sănătăţii a sesizat autorităţile”, a detaliat Baciu.


    Andrei Baciu, secretar de stat  în Ministerul Sănătăţii
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

Poliţişti la centrele de imunizare

Zilele trecute, managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, medicul Cristian Oancea, a vorbit despre aşa-numita “vaccinare la chiuvetă”. În ce constă această metodă? “Te duci, plăteşti underground, doza se aruncă şi tu obţii certificatul că eşti vaccinat”, a explicat Oancea. El susţine că au apărut aceste suspiciuni în condiţiile în care unii pacienţi cu COVID-19 ajung la spital cu forme severe, deşi spun că sunt vaccinaţi.Direcţia de Sănătate Publică Suceava a solicitat deja administraţiei locale detaşarea unor poliţişti la cele două centre de vaccinare anti-COVID-19 din municipiul reşedinţă de judeţ, pentru a rezolva problema numărului tot mai mare de solicitări de vaccinare fictivă, a declarat medicul-coordonator al campaniei de imunizare, doctorul Dana Costea, pentru Monitorul de Suceava. De asemenea, personalul medical care lucrează în centre a fost instruit ca persoanele care solicită să nu le fie administrată doza de ser şi să le fie doar înmânat certificatul de vaccinare, cu înscrierea în registrul de vaccinări, să fie date imediat pe mâna poliţiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Fazile a Egiptului colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
teren agricol
donald trump kamala harris AFP jpg
algarve depositphotos jpg
iluzie jpg
femeie 102 ani jpeg
Amenda rutieră cu tableta la Sibiu Foto Dan Claudiu Buzdugan
stat bloc romania jpg
harta glob pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net