400 de lei de Moș Crăciun pentru cumpărături de la primărie. Astăzi este ultima zi când se pot depune cereri pentru acești bani

Primăria Cluj-Napoca vine în sprijinul persoanelor cu venituri reduse, oferind un ajutor consistent pentru achiziționarea alimentelor de sărbători. Programul de tichete sociale, cunoscut sub numele de "Alimente", pune la dispoziție un sprijin financiar în valoare de 400 de lei pentru clujenii aflați în situații dificile. Cu toate acestea, miercuri reprezintă ultima zi în care se pot depune cereri pentru a beneficia de acest ajutor de Moș Crăciun.

400 de lei de Moș Crăciun pentru cumpărături de la primărie. Foto: arhiva.
400 de lei de Moș Crăciun pentru cumpărături de la primărie. Foto: arhiva.

8.000 de Clujeni s-au înscris până acum la acest program

Până la această dată, peste 8.000 de clujeni s-au înscris în program și au beneficiat de carduri sociale, conform declarațiilor primarului Emil Boc. În comparație cu anul anterior, numărul beneficiarilor a scăzut ușor, de la 9.159 de tichete sociale în 2022 la 8.047 în acest an.

Programul "Alimente" este gestionat de Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca și reprezintă o inițiativă menită să ajute clujenii aflate în dificultate financiară. Pentru a beneficia de aceste tichete sociale, persoanele interesate trebuie să depună cereri până la data limită de 29 noiembrie.

Cererile pentru acești bani mai pot fi depuse astăzi

Primarul Emil Boc a subliniat importanța acestui program, declarând: "Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat. Programul «Alimente» continuă – ajutor de 400 lei/an pentru clujenii cu venituri reduse. Ultima zi de depunere a cererilor pentru 2023: 29 noiembrie."

Categoriile eligibile pentru a primi tichetele sociale includ persoanele cu handicap grav sau accentuat, pensionari, invalizi, veterani, șomeri înregistrați, beneficiari de ajutor social, victime ale traficului de persoane și victime ale violenței domestice. Veniturile nete lunare pentru acești beneficiari trebuie să se încadreze în anumite limite pentru a fi eligibili pentru acest sprijin financiar.

În 2023, bugetul local al municipiului Cluj-Napoca alocă suma de 4.000.000 lei pentru implementarea Programului social "Alimente," confirmând angajamentul Primăriei față de această inițiativă de sprijinire a comunității.

Formularele de cerere și declarație pe propria răspundere pot fi ridicate sau depuse la Centrul de Informare pentru cetățeni, primăriile de cartier sau la sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală. Cum astăzi este ultima zi pentru depunerea cererilor, clujenii cu venituri reduse sunt îndemnați să profite de această oportunitate pentru a aduce bucurie în casele lor în perioada sărbătorilor de iarnă.

image
image
image
image
image
image
trandafiri albi foto magnolia jpg
casa thesun1 jpg
casa colaj tiktok jpg
Dieta Atlantica jpg
vapor istock jpg
castelul predjama pixabay jpg
Rimetea FOTO Shutterstock jpg
Lavanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net