Categoria de români care primește ajutor financiar pentru facturi! De ce sumă de bani vor beneficia aceștia

Ultima actualizare:

A doua etapă a Programului de sprijin privind plata facturilor la energie a început marți. Românii primesc ajutor financiar pentru plata facturilor. Reprezentanții Poștei Române le recomandă beneficiarilor să opteze pentru facturile direct la poștaș prin intermediul aplicației dedicate.

A început a doua etapă a programului ”Cardul de energie" Foto: Shutterstock
A început a doua etapă a programului ”Cardul de energie" Foto: Shutterstock

Cum pot oamenii să încaseze banii

370.000 de carduri au fost generate și ambalate de către Fabrica de Timbre, conform anunțului făcut de Compania Națională „Poșta Română”. Reprezentaţii Poştei încurajează beneficiarii să aleagă încasarea facturilor direct la poştaş, cu ajutorul dispozitivelor mobile sau cele online, prin intermediul aplicaţiei dedicate pusă la dispoziţie de către companie, scrie Antena3 CNN.ro

„Etapa a doua a demarat cu tipărirea şi împlicuirea a peste 370.000 de carduri noi de către Fabrica de Timbre, sucursală specializată a Companiei Naţionale "Poşta Română". Noile carduri sunt destinate persoanelor recent intrate în sistem, precum şi celor care între timp şi-au schimbat adresa de domiciliu. Pe de altă parte, cei care îşi păstrează calitatea de beneficiar din prima tranşă vor putea folosi cardurile şi pentru tranşa a doua.

Totodată, ca şi în cazul primei tranşe, şi de această dată poştaşii au început să colecteze declaraţiile pe propria răspundere de la beneficiarii cardurilor de energie care au domiciliu fără nomenclator stradal, situaţie predominantă în mediul rural".

Noile carduri sunt destinate persoanelor recent intrate în sistem, precum şi celor care între timp şi-au schimbat adresa de domiciliu. Pe de altă parte, cei care îşi păstrează calitatea de beneficiar din prima tranşă vor putea folosi cardurile şi pentru tranşa a doua.

Cine primește banii 

Eligibili pentru a primi aceste fonduri sunt pensionarii ale căror venituri sunt mai mici de 2.000 de lei. De asemenea și persoanele care au o pensie de invaliditate și cu venituri mai mici de 2.000 de lei mai pot primi acești bani. Pe listă se mai regăsesc și persoanele care sunt încadrate cu handicap grav, accentuat sau mediu. Nici venitul acestora nu trebuie să depășească 2.000 de lei. Nu în ultimul rând, cine mai poate primi aceste ajutoare financiare sunt familiile care primesc o alocație de susținere și familiile cu ajutor social.

Astfel, din 15 septembrie cardurile vor fi încărcate cu tranșa a doua în valoare de 700 lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net