Veste de ultimă oră pentru beneficiarii cardurilor de energie! Apar noi reguli

Regulile de folosire a cardurilor de energie, cele care îi ajută pe românii cu venituri mici să-și plătească facturile, se schimbă! Click! vă spune despre ce este vorba!

Soldul cardului va putea fi consulat mai ușor / foto: arhivă
Soldul cardului va putea fi consulat mai ușor / foto: arhivă

Acum, beneficiarii pot afla, printr-un proces extrem de simplu, câți bani au pe cardurile de energie. Măsura vine în ajutorul celor care nu se pricep atât de bine la tehnologie.

Așadar, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, beneficiarii ajutorului de 1.400 de lei vor putea afla ce sold au pe card, chiar de la poștașii care-i vizitează.

În prezent, acest proiect se află în dezbatere publică. În cel mai scurt timp, potrivit textului OUG, sistemul informatic folosit de Poșta Română va trebui să permită interogarea soldului disponibil pentru fiecare card de energie. Suma ar urma să fie vizibilă și pe echipamentele electronice folosite de poștași.

Actualele reguli ale ajutorului pentru plata facturilor la energie vor fi mai prietenoase pentru utilizatori

Mai mult, același proiect de lege ar urma să includă actualele reguli ale ajutorului pentru plata facturilor la energie: „Prin intermediul aplicației informatice (...), Compania Naţională "Poşta Română" - S.A. pune la dispoziția MIPE (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene), în timp real, toate operațiunile efectuate cu fiecare card de energie, declarație pe propria răspundere, ancheta socială, înștiințare de neeligibilitate, plata prin mandat poștal, în urma interogării bazelor de date la nivel de beneficiar de sprijin, pe bază de CNP", potrivit avocatnet.ro.

Totodată, OUG-ul mai aduce și alte schimbări, în regulile ajutorului de la stat pentru utilități. De exemplu, banii acordaţi anul acesta, se vor putea folosi pentru plata facturilor în cazul mai multor surse de energie și va apărea o procedură ce se va aplica în cazul beneficiarilor care-și schimbă domiciliul, mai scrie sursa citată anterior.

Cum poți afla acum câți bani mai ai pe cardul de energie

Totuși, până la votarea OUG-ului modificat, soldul cardului de energie poate se poate afla prin două metode, potrivit MIPE (Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene):

1. Prin dovada serviciilor de mandat poștal, care are înscris soldul după fiecare plată efectuată de beneficiarul sprijinului, inclusiv în cazul în care plata s-a realizat prin intermediul poștașului, la domiciliul beneficiarului.

2. Prin accesarea site-ului Poştei Române pentru afișarea electronică a acestui sold.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0383789258 jpg
image
image
image
image
image
image
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
index webp
mana maicii domnului jpg
gravida jpg
bani jpeg
wave 5255593 1280 jpg
vreme furtuna png
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net