Surpriză uriașă! Românii vor putea plăti cu cardul la tarabele din piață

Ultima actualizare:

Schimbări majore în pieţele din ţara noastră. Pentru ca românii să cumpere mai uşor produsele de la tarabe, dar și să afle informaţii despre provenienţa produselor, vor avea loc mai multe modificări. Prin aceste schimbări se dorește și atragerea tinerilor în piețe.

Românii vor putea plăti cu cardul la tarabele din piață. Foto: Click.
Românii vor putea plăti cu cardul la tarabele din piață. Foto: Click.

În primul rând, coform ultimelor propuneri, se ia în calcul introducerea sistemului de plată cu cardul la tarabele din piețe.

Și asta nu este tot. Un alt lucru extrem de important face referire la identificarea producătorului. În viitorul apropiat, un cod QR ataşat tarabei va putea fi scanat cu telefonul, iar clientul va obţine date despre provenienţa produsului, scriu cei de la Adevărul.

Modificări pentru comercianți

Conform proiectului, se vor petrece schimbări în ceea ce priveşte comercianţii. În primul rând, prima schimbare care se pregăteşte în pieţe este să se poată face plata cu cardul. Iar această modificare există deja în câteva piețe din țară. 

Oficialii au explicat că prin introducerea plății cu cardul se dorește aducerea tinerilor la piață. "Prin această modalitate, vrem să readucem generaţiile tinere în piaţă, să redescopere gustul produsului românesc", spune Teodor Birţ, preşedinte la Administraţia Pieţelor. 

Nu este singura modificare care se pregătește pentru piețe. Oficialii doresc să introducă șiA codul QR la fiecare tarabă. O dată ce acesta este afișat la fiecare vânzător, cumpărătorul, cu o simplă scanare, o să afle detalii despre cine produce şi cine vinde produsele pe care el vrea să le achiziționeze. Oficialii spun că ataşarea codului QR va deveni o obligativitate pentru pieţarii din România.

Codul QR, implementat deja la o piață din Alexandria

Deja există o piață, în Alexandria, unde proiectul a fost implementat. Suntem prima piaţă care a implementat codul QR pentru identificarea producătorilor agricoli, astfel încât fiecare client poate să vină în piaţă, să scaneze codul QR şi să afle de unde provine produsul pe care urmează să îl achiziţioneze. Am observat persoane tinere care scanează codurile QR, lucru care nu se întâmpla înainte", a afirmă Octavian Teodorescu, director de servicii publice în Alexandria.

Președintele la Administrația Piețelor, Teodor Birț a explicat că este un cod pe care îl poate accesa oricine cu ajutorul unui telefon și, astfel, vom putea vedea datele de identificare ale vânzătorului. Astfel, vom știi dacă acesta este sau nu producător.

Este vorba despre un cod pe care îl poate tasta oricine cu ajutorul unui telefon, iar cu ajutorul acestuia putem să avem în prima fază datele de identificare ale celui care este la masă, putem să vedem dacă este producător.

Ştiţi foarte bine că una dintre temerile celor care vin în piaţă este să nu fie păcăliţi", adaugă Teodor Birţ.

 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net