5 mașini perfecte pentru un șofer începător

Ultima actualizare:

    Sursa foto: Shutterstock
Sursa foto: Shutterstock

Proba practică a examenului auto a ajuns la final, iar polițistul rostește cele patru cuvinte pe care sperai să le auzi încă de când ai început școala de șoferi: „Ați fost declarat admis!”. Felicitări, începând de acum ești șofer! Probabil că ești fericit și abia aștepți să te urci la volan fără a avea un instructor sau un polițist în dreapta ta, liber să alegi prima ta destinație.

Totuși, grijile abia acum încep, iar tu va trebui să te hotărăști rapid asupra unui lucru care îți punea probleme de ceva vreme: ce mașină să îți iei. Cu toate că poți folosi mașina familiei atunci când ai nevoie să ajungi undeva sau pur și simplu să te plimbi, probabil că îți dorești propriul tău autoturism, pentru a fi independent și pentru a putea să mergi unde vrei, când vrei. 

Dacă ești nehotărât și nu știi ce model să alegi, noi te putem ajuta. În cele ce urmează îți vom prezenta cinci modele de mașini potrivite pentru un șofer începător: 

Volkswagen Polo 

Volkswagen reprezintă de mulți ani un etalon pe piața auto în ceea ce privește siguranța, fiabilitatea și raportul calitate–preț avantajos. În vasta ofertă de automobile ale Volkswagen se regăsește și Polo, un hatchback subcompact, extrem de potrivit pentru un șofer începător. 

Această mașină este foarte fiabilă și poate fi condusă cu ușurință de un șofer neexperimentat. Datorită dimensiunilor sale reduse, Polo poate fi parcată foarte rapid chiar și în cele mai aglomerate locuri, iar cu ajutorul acestei mașini vei putea exersa în voie parcare cu spatele, fără a te îngrijora că o vei lovi. Chiar dacă pare fragilă, Volkswagen Polo este extrem de sigură, iar în anul 2017, acest model a primit cinci stele la testele de siguranță Euro NCAP.

Ford Fiesta

Fiesta este o altă mașină din clasa subcompactă potrivită pentru o persoană care tocmai și-a luat permisul de conducere. Se conduce foarte ușor atât în oraș, cât și în afara acestuia, și este puțin mai sportivă decât Polo.

Deși subcompactă, Ford Fiesta este destul de spațioasă și confortabilă, fiind potrivită pentru deplasările lungi, și oferă suficient spațiu pentru bagaje. Fiabilitatea, prețul relativ mic al pieselor și costul de achiziție fac această mașină atractivă chiar și din punct de vedere financiar, iar dacă mașina se defectează, poți găsi rapid piese înlocuitoare. 

Opel Corsa 

Corsa este un model des întâlnit pe străzile din România, care se remarcă prin costurile mici de reparație, dar și prin opțiunile generoase de motorizare pentru clasa subcompactă. De exemplu, Corsa D vine cu propulsor pe benzină de 1,4 litri, care produce 100 CP, mai mult decât suficient pentru o mașină de 1,1 tone.

Designul modern și spațiul interior suficient de mare fac din această mașină o alegere excelentă pentru un nou șofer. Dacă îți dorești să cumperi un Opel Corsa D second-hand, trebuie să ai mare atenție la versiunile diesel, deoarece acestea pot prezenta probleme la EGR și turbină după 150.000 de kilometri dacă nu sunt întreținute corespunzător. 

Mini Cooper

Dacă îți dorești o mașină mai exclusivistă, dar cu dimensiuni reduse, Mini Cooper este alegerea ideală. Deși mai scumpă de întreținut decât celelalte modele din topul nostru, acest autoturism se remarcă prin atenția la detalii, designul emblematic și motorizarea mai mult decât decentă.

Pe lângă faptul că este ușor de condus și oferă un grad înalt de siguranță, Mini Cooper poate veni și cu dotări opționale care nu se găsesc la alte modele de mașini din această clasă. Totuși, toate vin cu un preț, iar pentru un Mini full option din anul 2015 cu o motorizare de 1,5 litri poți scoate din buzunar chiar și 15.000 de euro. 

Dacia Logan

Nu puteam încheia topul nostru fără a include și Dacia Logan, o mașină care a trecut testul drumurilor din România și și-a dovedit fiabilitatea de-a lungul anilor. Deși Logan nu este o mașină spectaculoasă sau foarte performantă, aceasta oferă un raport calitate–preț excelent, fiind cea mai ieftină din această listă, atât în ceea ce privește costul de achiziție, cât și cheltuielile de întreținere. 

Poziția înaltă de condus și geamurile mari măresc vizibilitatea din habitaclu, acesta fiind un mare avantaj pentru începători. Deși nu vine cu motorizări foarte performante, Logan compensează prin consumul scăzut de combustibil, care poate ajunge chiar la 3,8 litri pe suta de kilometri. 

Acestea sunt doar câteva dintre modelele potrivite pentru un șofer începător. Regula de aur este să alegi o mașină ieftin de întreținut, cu dimensiuni reduse și de care să fii mândru ori de câte ori te afli în spatele volanului.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image png
Warren Buffett FOTO Profimedia jpg
turcia jpg
casa jpg
trafic inchis A1 vant jpg
pietrele vii din Romania  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net