Ce trebuie să mâncăm după Paște pentru a scăpa de kilogramele în plus! Așa ne vom simți plini de energie

Cu ocazia Paștelui, cei mai mulți dintre noi vom lua o pauză de la dietele pe care le ținem și ne vom bucura de preparatele tradiționale cu care am crescut. Însă, cântarul ne poate oferi o surpriză neplăcută după perioada de sărbători. Din acest motiv, este important să știm precis ce trebuie să mâncăm pentru a da jos kilogramele în plus acumulate de Paște.

Supa de legume este ideală după Paște / foto: Shutterstock
Supa de legume este ideală după Paște / foto: Shutterstock

Paștele este unul dintre cele mai importante momente din an, care nu numai că are o încărcătură spirituală uriașă, dar este și o ocazie perfectă de a petrece mai mult timp alături de familiile noastre. Desigur, în această zi de sărbătoare, ne vom bucura și de nenumărate produse tradiționale delicioase, dar care ne pot da peste cap organismul și greutatea.

Din acest motiv, co-coordonatorul Centrului Național de Competențe în Stilul de Viață Sănătos, înființat de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și de Academia Română, Nicolae Hâncu, ne explică ce trebuie să consumăm după Paște pentru ca organismul nostru să își revină.

Ce trebuie să mâncăm după sărbători

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, cerealele de orz și ovăz sunt perfecte pentru micul dejun. De asemenea, dimineața mai putem consuma salate de fructe și ouă, dar și lactate.

„Laptele poate fi consumat ca atare, nu contează aportul de grăsimi. Iaurtul este mai important decât laptele pentru că are niște valențe nutriționale dovedite: protejează împotriva diabetului zaharat, ajută la scăderea în greutate”, a explicat specialistul, conform sursei citate.

Supele nu trebuie să ne lipsească din meniu

La prânz, este important să introducem în dieta noastră supe, mai ales supă de legume. În plus, carnea albă de calitate, de pui, iepure și de curcan, poate fi o alegere perfectă. În plus, putem introduce în dieta noastră și pește, fructe de mare, mazăre, cât și fasole.

„Toată lumea se așteaptă la prânz să aibă o friptură, o bucată de carne de 150-200 grame, ori în momentul de față, calculele internaționale arată că rația de carne pe zi ar trebui să fie 30-50 grame, iar pe săptămână ar fi 210-250 grame. Dacă vrei să mănânci carne în fiecare zi, da, consumă 30-40 grame într-o mixtură de zarzavaturi de toate categoriile”, mai spune doctorul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
basescu iti spune ce sa bei ca sa nu te imbeti logo jpg
test jpg
pear reggie cel mai scund caine cel mai inalt caine guinness jpg
galerie 22 jpg
carte de bucate dosare secrete webp
România harta în Europa FOTO Shutterstock
Carne la grătar FOTO Shutterstock
kate william scotia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net