5 sfaturi ca să nu te păcăleşti în Ziua Reducerilor

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vă fac cu ochiul ofertele de Black Friday? Într-adevăr, tentaţia e mare în perioada reducerilor, iar dacă vă doriţi foarte mult un produs, e greu să rezistaţi. Totuşi, consultaţi cu mare grijă ofertele magazinelor, faceţi comparaţii şi verificaţi etichetele cu atenţie. Click! vă oferă câteva sfaturi pentru ca „Vinerea Neagră” să nu se transforme în „Vinerea Păcălelilor”.

Orice anunţ de reducere de preţuri care nu corespunde reducerii practicate efectiv de magazin în raport cu preţul de referinţă este considerat o formă de publicitate înşelătoare. Pentru a verifica dacă magazinul practică reducerile pe care le afişează, clienţii pot calcula preţul corect. Astfel, o bluză de 100 de lei care este redusă cu 50 la sută va costa, acum, 50 de lei. În cazul în care nu este aşa, iar produsul costă mai mult, te poţi adresa Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

simeon stalpnicul png

Ce trebuie să conţină  eticheta produsului

Pe lângă numele producătorului sau al importatorului, pe lângă menţionarea ţării de provenienţă, eticheta trebuie să arate noul preţ lângă preţul anterior, barat. De asemenea, se acceptă menţiunea preţ nou - preţ vechi lângă sumele corespunzătoare, dar şi menţionarea procentului de reducere şi a preţului nou care apare lângă preţul anterior, barat.

Chiar e preţ redus?

Unii vânzători aruncă într-un coş produse care se vând la preţ întreg ca să dea senzaţia că sunt la preţ redus. Alţii pun în coşuri produse scumpe alături de unele care chiar sunt la reduceri, în ideea că, tot răscolind printre haine, vei fi atras de una din noua colecţie şi te vei gândi să o cumperi. În alte magazine vedem anunţuri de genul „Produse începând cu 20 de lei” şi, în mod normal, te gândeşti că în raftul respectiv vei găsi inclusiv produse care se vând la 20 de lei. Când colo, găseşti doar haine care trec de 30, 40 de lei.

Asigură-te că ofertele sunt oferte!

Ştim că este foarte tentant să cumperi în această perioadă, însă există anumite produse care nu ar trebui achiziţionate acum. De pildă, biletele de avion şi vacanţele, pentru că acestea au reduceri substanţiale în luna ianuarie. Recomandat este să nu cumperi de pe acum pentru că vei lua ţeapă. Aşteaptă să treacă Sărbătorile de iarnă şi abia apoi caută-ţi vacanţa de vară. Nici mobilierul nu se vinde la preţuri foarte mici, în aceste zile. Este posibil să găseşti reduceri, dar numai la obicete de mobilier din colecţiile mai vechi sau la produse care pur şi simplu au fost imposibil de vândut. De asemenea, produsele de lux precum ceasurile şi bijuteriile sunt considerate cadouri şi se vor vinde la preţuri mari până după Ziua Îndrăgostiţilor. De Black Friday reduceri vei găsi doar în cazul produselor de la firme şi branduri necunoscute.

Uite cui te poţi adresa dacă eşti nemulţumit!

Ai sesizat o problemă şi vrei să faci o reclamaţie? Modalitatea de rezolvare este următoarea: clientul nemulţumit trebuie să încerce să rezolve neînţelegerea pe cale amiabilă cu vânzătorul. Dacă nu se ajunge la o înţelegere, consumatorul poate depune o reclamaţie la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din judeţul în care locuieşte sau la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti. Detalii privind depunerea unei reclamaţii se găsesc pe site-ul ANPC www.anpc.gov.ro la Info reclamaţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net