6 sfaturi inedite ca să economiseşti bani

Ultima actualizare:

Fiecare dintre noi are propriile metode de economisire a banilor, însă, de multe ori, nu reuşim să ducem la capăt ceea ce ne propunem. Iar asta pentru că, deşi încercăm să ne organizăm cât mai bine, facem, pe de altă parte, greşeli după greşeli. Iată câteva sfaturi şi ponturi care te vor ajuta să strângi cureaua fără să faci mari compromisuri.

Cumpără corect alimentele 

Două reguli trebuie să respecţi cu sfinţenie dacă vrei să economiseşti bani când mergi la cumpărături: nu lua mai mult decât consumi şi compară preţurile! Vei avea surpriza să descoperi într-un magazin aceleaşi produse pe care le-ai văzut în altul, dar mult mai ieftine. În ceea ce priveşte cantitatea, alege în funcţie de cât consumi. Dacă vei cumpăra prea mult, alimentele în plus se vor altera şi vei fi nevoit să le arunci. 

Ia haine de calitate la preţuri mici 

Ştiai că îţi poţi cumpăra haine de firmă la preţuri de nimic? Tot ce trebuie să faci este să colinzi într-o zi oraşul în căutarea magazinelor gen Outlet. Aici vei avea surpriza să găseşti îmbrăcăminte din colecţiile trecute la preţuri extrem de mici. Evident, poţi opta şi pentru magazinele care vând haine second hand. Dacă nu eşti adeptul magazinelor la mâna a doua, vânează perioada marilor reduceri. 

Fă economie la agentul termic 

Iarna, cheltuieşti mulţi bani cu încălzirea locuinţei, însă poţi face economii substanţiale dacă ştii la ce trucuri să apelezi. De exemplu, în Estonia, locuitorii preferă să aprindă radiatorul electric doar pe timpul nopţii, când energia este mai ieftină. Pe parcursul zilei, aceştia încălzesc în cuptor cărămizi, iar apoi deschid uşa cuptorului şi aşază în faţa acesteia un ventilator. În acest fel căldura este răspândită în casă.  

Nu arunca lucrurile uzate

Asta, pentru că s-ar putea ca cineva să aibă nevoie de ele. Cel mai bine ar fi să le donezi. De exemplu, americanii apelează din ce în ce mai des la site-uri unde oamenii oferă gratuit tot felul de lucruri, de la haine, la încălţăminte, obiecte de mobilier până la tot felul de fleacuri neînsemnate. 

Ai putea dona şi tu din hainele pe care nu le mai porţi. Astfel vei ajuta pe altcineva să economisească bani. 

Achiziţionează electrocasnice la mâna a doua 

Dacă ai nevoie de un frigider, de un aragaz, cuptor, televizor sau de aparate electrocasnice de dimensiuni mai mici, recomandat ar fi să le achiziţionezi la mâna a doua. Alege produsele de pe site-urile marilor magazine de profil. Vei primi bon fiscal, factură, garanţie şi toate documentele care însoţesc, în mod normal, orice produs nou. 

Redu consumul de energie electrică 

Ştiai că finlandezii spală geamurile mai des, deoarece consideră că acestea, dacă sunt murdare sau prăfuite, împiedică pătrunderea razelor de soare în locuinţe? În acest fel, oamenii aprind lumina în case mai târziu şi fac economie la facturi. Pentru a reduce consumul de lumină, scoate aparatele electrice din priză când nu eşti acasă, închide becurile când ieşi din cameră, cumpără un termostat pentru aparatul de aer condiţionat şi pentru centrala termică.

Britanicii cumpără produse ce urmează să expire 

  • Cei mai economicoşi străini sunt germanii, austriecii şi olandezii, potrivit site-ului eustiu.com. Germanii, de exemplu, refuză să achiziţioneze aparate de uz casnic şi continuă să utilizeze lucruri la mâna a doua şi să meargă cu o maşină veche şi ponosită. Britanicii dezactivează soneria de la uşă atunci când nu este nimeni acasă, pentru a face economie la curent electric. În Marea Britanie au devenit foarte populare magazinele care vând produse alimentare ce se apropie de termenul de expirare. Sunt mai ieftine şi, dacă nu depăşesc garanţia, sunt sănătoase. Iată şi alte exemple: 
  • Patru din zece austrieci şi olandezi cumpără întotdeauna cele mai ieftine produse alimentare. 
  • Coreenii îşi cumpără cămăşi colorate pentru a le spăla mai rar. În acest fel, economisesc banii pentru detergent, dar şi apă. 
  • În timp ce fac duş, femeile din Australia atârnă hainele spălate în baie şi le ţin în aburi. Se pare că acţiunea acestora asupra ţesăturii este identică cu acţiunea fierului de călcat. 
  • Femeile din Franţa cumpără haine de la second hand, iar cele din Spania – încălţăminte. 
  • Unele familii irlandeze refuză să cheltuiască bani timp de 7 zile pe lună.  
  • Australienii scot din priză toate aparatele care sunt în stand-by. 
  • Coreenii se mândresc cu faptul că fac economie la alimente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Felipe și Regina Letizia la dineul de gală de la Roma, Italia, în rochie de la un brand de masă   profimedia 0945642160 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net