A patra zi de grevă generală. 15.000 de profesorii vor participa astăzi la un miting în Piața Victoriei

A patra zi de grevă generală. Profesorii continuă protestul, iar unitățile de învățământ rămân și astăzi închise. 15.000 de cadre didactice vor participa azi la un miting în Piaţa Victoriei.

Dascălii continuă și astăzi greva, iar școlile rămân închise. Foto: Click.
Dascălii continuă și astăzi greva, iar școlile rămân închise. Foto: Click.

Cu ce soluție a venit Ciucă pentru rezolvarea problemelelor dascălilor

Mai mulți miniştri s-au întâlnit cu reprezentanţii profesorilor pentru a găsi o soluţie la problemele cadrelor didactice. La această discuție, premierul Nicolae Ciucă nu a fost prezent. Cu toate acestea, Ciucă le-a făcut o ofertă dascălilor: carduri de 2.500 de lei, banii urmând a fi acordați în două tranşe, în lunile iunie şi octombrie. Însă, nu a fost de acord și cu mărirea lefurilor profesorilor.

Astăzi sindicaliștii spun dacă acceptă propunerea venită de la Guvern

Oferta făcută de Guvern a ajuns în cursul nopții la toți sindicaliștii din țară, iar astzăi vor spune dacă o acceptă sau nu.

"Noi deja am primit semnale de la colegi din țară, informația circulă, mesajele sunt clare: greva generală continuă, dar oficial, pentru că trebuie absolut toți membrii să fie consultați, mâine până la ora 12.00 vom comunica Guvernului care e poziția noastră”, a spus, Simion Hăncescu, liderul FSLI.

Guvernul vrea să ofere dascălilor carduri în valoare de 2.500 de lei

Guvernul a oferit profesorilor carduri în valoare de 2.500 de lei, sumă distribuită în două tranșe, în lunile iunie și octombrie.

"Față de discuțiile anterioare, oferta suplimentară a Guvernului pentru recunoașterea calității și redefinirea demnității carierei de profesor va fi aceea a acordării unei sume în luna iunie și a unei sume în luna octombrie, legate de cele două evenimente importante pentru lumea Educației, care va consta într-un card pentru cariera profesională acordat personalului didictic. Suma propusă este de 1.000 de lei pentru luna iunie și 1.500 de lei pentru octombrie”, a spus Marian Neacșu, secretar general al Guvernului.

Acesta a precizat că vor fi acordate sume de 500 de lei, atât în iunie, cât și în octombrie, și personalului nedidactic.

Sindicaliștii vor oferi un răspuns Guvernului cu privire la această ofertă în cursul zilei de astăzi.

image
image
image
image
image
image
timisoara jpg
calendar ortodox 2020 10 iunie sfantul mucenic timotei episcopul prusiei png
harry și meghan jpeg
shutterstock 529038052 jpg
stop children suicide 2780203 1280 jpg
Greva generala in invatamant 22 mai 2023  Foto Inquam Photos Octav Ganea (6) jpg