Ordonanța de urgență pentru reducerea cheltuielilor bugetare, adoptată de către Guvern

Ultima actualizare:

Ordonanța de urgență care reduce cheltuielile bugetare a fost aprobată, astăzi (vineri, 12 mai) de către Guvern. 

Ordonanța de urgență care reduce cheltuielile bugetare a fost aprobată. Foto: Click.
Ordonanța de urgență care reduce cheltuielile bugetare a fost aprobată. Foto: Click.

Stabilirea de limite lunare de cheltuieli de către Guvern

Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor, a declarat că au fost adoptate mai multe măsuri care să ajute la cheltuirea mai chibzuită a banilor publici. Mai exact, acesta a spus că au fost stabilitate limite lunare de cheltuieli de către Guvern.

Am adoptat o serie de măsuri în vederea unei chibzuiri a banului public. Față de forma pe care am avut-o în transparență decizională, au apărut și câteva modificări. Pe scurt – stabilirea de limite lunare de cheltuieli de către Guvern și derogarea de la aceste limite doar prin Memorandum aprobat tot de către Guvern, reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri și servicii, cu excepția cheltuielilor din domeniul sănătății și educației, interzicerea achiziționării, preluării în leasing sau a închirierii de autoturisme, mobilier și aparatură, birotică, de către autoritățile și instituțiile publice”, a declarat Adrian Câciu.

Au fost suspendate ocuparea posturilor la stat

Această ordonanță de urgență prevede stoparea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepția posturilor unice.

Aici, prin memorandum sectoarele vor veni în fața Guvernului, dacă este necesară o derogare pentru acele sectoare unde este necesară în continuare angajarea de personal, inclusiv educație și sănătate.

Un nou instrument de flexibilizare a echității facturilor restante către furnizorii de energie electrică, în baza schemei de compensare care funcționează potrivit OUG 27, în sensul în care până când se pot echilibra sumele din Fondul de tranziție, care se alimentează din veniturile excepționale realizate de producătorii din sectorul energetic, ministerul Energiei și Ministerul Muncii pot să achite facturile restante la furnizori, pe baza deconturilor venite de la ANRE, din bugetele proprii, din alte titluri de cheltuieli”, a mai spus Adrian Câciu, citat de Antena 3 CNN. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net