A venit din Uganda să se facă medic, dar a ajuns la vaci - VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Swizen are 19 ani, iar povestea vieţii lui este cutremurătoare. Este din Uganda şi a venit în ţara noastră să înveţe medicina, pentru a ajunge cardiolog. A fost minţit că va avea un loc de muncă, din care să poată plăti taxele, dar nu a fost aşa. Toată vacanţa a fost văcar.

Swizen este student în România, la Medicină. Acasă, în Uganda, are o mamă bolnavă, un tată fără un loc de muncă şi patru fraţi.

I-a plăcut foarte mult să înveţe şi a fost încurajat să studieze în continuare. Un agent ugandez i-a spus că în România facultatea de medicină este gratuită şi are un loc de muncă asigurat, plătit cu 7 euro pe oră.

simeon stalpnicul png

Tatăl lui a vândut vacile familiei ca să plătească biletul de avion. Când a aflat că trebuie să plătească studiile din România, tânărul ugandez a avut un şoc.

Disperat, a sunat acasă, iar tatăl lui a vândut o casă ca să îi trimită bani. Primul an de facultate l-a terminat cu note mari şi au fost multe zile când Swizen nu a mâncat sau a avut doar pâine goală.

În vacanţa de vară, nu s-a putut întoarce acasă, pentru că nu a avut cu ce plăti biletul de avion şi trebuia să strângă bani pentru a plăti anul II de studii, 3.200 de euro.

A căutat de muncă şi a găsit o familie din localitatea Brădişorul de Jos, de lângă Oraviţa, care i-a propus să lucreze în timpul vacanţei la ferma lor de vaci, ca îngrijitor.

simeon stalpnicul png

Din banii primiţi ca văcar, Swizen a putut strânge doar 171 de euro. Acum o săptămână, mai avea 15 lei în buzunar.

Astăzi, ar fi trebuit să achite taxa de şcolarizare pentru a continua studiile în anul II.

Povestea lui a emoţionat membrii Misiunii Speranţă pentru România, care activează în vestul ţării. Au căutat ajutor în cinci judeţe, dar nu au putut strânge prea mulţi bani.

"Tot ce am putut realiza până acum a fost promisiunea facultăţii că Swizen va putea plăti în două rate taxa de şcolarizare", ne-a spus Samuel, unul din membrii Misiunii.

Cunoşti un caz asemănător cu cel al lui Swizen? Sună-ne la 0372.130.111 sau scrie-ne  la redactie@click.ro

image
image
image
image
image
image
vis jpg
TRANSPLANT INIMA ARTIFICIALA jpg
bani freepik jpg
DJ Lalla Laura Rosca Sursa Facebook LR jpg
Regina Victoria   profimedia 0214206946 jpg
Autostrada 0 jpg
acoperamantul maicii domnului foto stefan cojocariu jpeg
image
actualitate.net