Accidentul casnic, exclus în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Ar fi suferit mai multe episoade de o violență extrem de mare

Ultima actualizare:

    Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit în decembrie 2020
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit în decembrie 2020

Familia regretatei mezzosoprane Maria Macsim Nicoară, care a murit la câteva luni după ce a fost găsită căzută în casă, la capătul scării interioare, nu se mulțumește cu rezultatul anchetatorilor ieșeni și luptă pe cont propriu pentru descoperirea adevărului.

Maria Macsim Nicoară (52 ani) a fost transportată pe 9 mai, în stare gravă, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, după ce ar fi căzut pe scările din interiorul locuinţei. Artista a fost găsită de soţul său, pianistul Codrin Nicoară, care a anunţat evenimentul la 112 după mai multe ore de la producerea lui. În decembrie 2020, Maria Macsim Nicoară a murit. În luna aprilie a acestui an, dosarul de omor a fost clasat din lipsă de probe, rămânând  pe rolul instanței de judecată pentru a fi cercetată doar infracțiunea de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Experții exclud căderea pe scări   

Familia artistei nu s-a dat bătută și a apelat la consultanță în țară și peste Ocean, la expertize extrajudiciare, pentru a afla cum a fost posibilă această tragedie dintr-o simplă cădere pe scări, cu farfuria în mână, iar farfuria a rămas întreagă, în vreme ce artista Maria Macsim Nicoară s-a ales cu fracturi extrem de grave. Opiniile experților interni și externi, pe care sora artistei i-a consultat pe marginea cazului, sunt unanime și susțin că fracturile și hemoragiile suferite au fost determinate de episoade de o violență extrem de mare. Opiniile experților interni și externi pe care sora artistei i-a consultat converg spre lovituri multiple, extrem de violente, iar căderea pe scări este total exclusă.

„Am știut din prima clipă, de când am văzut fotografiile surorii mele de după așa-numitul «accident casnic», că nu putea ajunge într-o asemenea stare printr-o simplă cădere pe scări. Și intuiția nu m-a înșelat niciodată. O confirmare în plus despre violența la care a fost supusă mi-a venit când am adus-o acasă la noi și am văzut urmările așa-numitului «accident casnic», infirmitățile pe care le avea (pareză, afazie, afagie etc.), dar și teroarea din privirea ei, însoțită de un tremur aproape permanent”, a declarat Elena Hereș, sora mezzosopranei, conform bzi.ro.

Mai multe episoade violente

Familia artistei Maria Macsim Nicoară a apelat la experți în criminalistică, medicină, fizică, biomecanică, chiar și din afara țării, pentru a descoperi ceea ce s-a întâmplat în noaptea de 9 mai 2020. „Lipsa loviturilor pe părțile proeminente, lipsa vânătăilor pe suprafețe mari pe corp de la contactul cu scările, loviturile situate bilateral și multe alte amănunte pe care le vom prezenta în instanță arată un lucru cert: nu a fost o cădere pe scări! Am întrebat specialiștii: «Atunci ce a fost?». Și, după măsurători, comparații, cercetări de ultimă oră în domeniu, specialiștii au concluzionat: a fost violență! Gravitatea, amplasarea și urmările fracturilor demonstrează clar că au existat mai multe episoade de agresiune foarte violentă în acea noapte!”, a mai precizat sora artistei. Familia este convinsă că adevărul, pe care îl cunosc în mare măsură acum, va fi dezvăluit și probat în instanță.

Familia a făcut mai multe plângeri

După clasarea dosarului de omor, familia nemulțumită de această soluție a făcut mai multe plângeri către Parchet, pentru redeschiderea dosarului și reluarea cercetărilor, adresând chiar mai multe solicitări pentru elucidarea cazului. Din păcate, până la această dată, rudele artistei nu au primit vreun răspuns oficial, chiar dacă prima plângere a fost trimisă pe 7 mai 2021, nerespectându-se vreun termen legal. În aceste condiții, folosind mijloacele legale pe care le are la dispoziție, familia a fost nevoită să sesizeze Inspecția Judiciară privind încălcarea, de două ori, a îndatoririlor de serviciu (obligația de a îndeplini actele și lucrările în termenele și condițiile prescrise de lege). 

Citește și: 

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, audiată acasă. Misterele din dosar se adâncesc și mai tare

Mezzosoprana Maria Macsim a murit. Artista era paralizată după ce a căzut pe scări şi s-ar fi infectat cu COVID-19 în spital

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net