Adrian Sârbu vrea 4.000.000 € pe telefericul din Sinaia?
Instalaţiile de transport pe cablu din Sinaia (Prahova), care fac legătura între staţiune, Cota 1400 şi Cota 2000, sunt scoase la vânzare de societatea Teleferic, în umbra căreia se află omul de afaceri Adrian Sârbu. Vechiul teleferic şi telecabina se vând la licitaţie, iar preţul de pornire este de 3.330.533 de euro (fără TVA), potrivit adevarul.ro.
Primăria Sinaia ar fi direct interesată de instalaţiile-simbol pentru Valea Prahovei. Pentru a ceda transportul pe cablu, societatea Teferic (în spatele căreia s-ar afla Adrian Sârbu, omul care a pus pe picioare postul Pro TV) a fixat un preţ de pornire nu mai puţin de 3.350.533 de euro (fără TVA).
Autorităţile, deranjate de preţ
Autorităţile locale susţin însă că preţul este „imens”, dar că ar fi interesate să cumpere, “pentru imagine”, instalaţiile care fac legătura între staţiune, Cota 1400 şi Cota 2000, dar la o sumă mai mică decât cea anunţată.
„Absolut deloc nu suntem interesaţi, în acest moment, la suma imensă cu care se vinde - patru milioane de euro cu tot cu TVA. Este exclus”, subliniază Vlad Oprea, primarul din Sinaia.
«Nu merită mai multde un milion de euro»
“Sunt nişte fiare care nu valorează mai nimic. Singurul motiv pentru care noi le-am cumpăra ar fi doar pentru imagine, ca să nu mai existe alt operator pe munte, dar pe noi nu ne ajută foarte mult, întrucât avem în execuţie un telescaun, în Valea Dorului, în paralel cu structura celor de la Teleferic. De la un milion de euro, preţ de vânzare, pot să spun că da, am fi interesaţi, dar mai mult nu merită, după evaluările noastre”, a adăugat edilul.
El a explicat că la telecabine şi la telefericul vechi n-au mai fost făcute investiţii serioase în ultimii ani. Firmele italiene care le-au construit ”au dat faliment de 25 de ani”, iar mentenanţa este costisitoare, fiindcă piesele de schimb se găsesc cu dificultate şi doar la comandă.
Probleme cu gondola Sinaia
Administraţia publică locală a investit în ultimii zece ani într-un sistem paralel de transport pe cablu, gondola Sinaia, care face legătura între Cota 1000 şi Cota 2000.
În ultima perioadă au tot fost înregistrate incidente la infrastructura veche de transport pe cablu, astfel că turiştii au rămas blocaţi în telescaun. A fost nevoie de intervenţia echipelor de salvamontişti pentru salvarea oamenilor, pentru că societatea privată care administrează în prezent telecabina nu are un sistem de salvare, a mai spus primarul Vlad Oprea.
A revoluţionat televiziunea în România
Adrian Sârbu a construit în România un adevărat imperiu media, care i-a adus o avere fabuloasă, scria adevarul.ro în 2015. El a influenţat zeci de generaţii şi a adus un nou concept în materie de televiziune şi divertisment.În 1991, omul de afaceri lansa agenţia de ştiri Mediafax şi primul radio privat local, Pro FM. După doar doi ani, el punea bazele grupului MediaPro, ce urma să deruleze operaţiuni de producţie şi distribuţie de film, televiziune, radio, informaţie şi internet.
În 1995, alături de Ion Ţiriac şi Ronald Lauder, fondatorul CME (Central European Media Enterprises), Sârbu lansa postul Pro TV, ajuns rapid lider de piaţă. Tot el a dezvoltat posturile de televiziune Acasă TV, Pro Cinema şi Sport.ro. De-a lungul timpului, în cadrul posturilor de televiziune s-au lansat nenumărate vedete: Andreea Esca, Andi Moisescu, Florin Călinescu, Florin Busuioc sau Andrei Gheorghe.
În 2009, Adrian Sârbu a fost numit Chief Executive Officer (CEO) la compania Central European Media Enterprises (CME), acţionarul majoritar al Pro TV. El a coordonat operaţiunile din cele şapte ţări în care grupul era prezent.
Citeşte şi Cum arată acum Janine Ştefan, fosta soţie a lui Adrian Sârbu? Are 52 de ani şi locuieşte la Paris
În 2013, Adrian Sârbu a demisionat de la CME și, șapte ani mai târziu, a lansat postul de televizune Aleph News.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!