Afacerea inedită care a pus un sat pitoresc pe harta turistică a României! Turiștii deja adoră acest loc

Țara noastră este plină de locuri superbe, care reușesc mereu să ne taie răsuflarea. Fie că vorbim despre plajele superbe de pe litoral, ori despre locuri izolate din Carpați, fiecare dintre noi putem găsi un loc în România unde să ne simțim bine. Iar localnicii unui sat din Brașov au lansat un proiect inedit, pentru a-și pune satul pe harta turistică a țării.

Localnicii restaurează vechile case / foto: Shutterstock
Localnicii restaurează vechile case / foto: Shutterstock

Românii care își doresc o vacanță în țară, unde să poată aprecia frumusețea și tradițiile acestor meleaguri, se pot orienta acum către o nouă destinație, în județul Brașov. Locuitorii satului Șimon au început deja să restaureze vechile case din zonă, pentru a atrage turiștii.

Urmând exemplul celor din faimosul sat Viscri, locuitorii din Șimon speră ca eforturile lor să le transforme satul într-o adevărată atracție turistică. „Odată ce turiștii intră pe poartă, pot simți acea intimitate de care au nevoie, o intimitate romantică și confortabilă”, spune o localnică, potrivit observatornews.ro.

Localnicii au început să restaureze casele vechi din sat

Tot mai mulți turiști, atât din țara noastră cât și de dincolo de hotare, sunt acum interesați de a experimenta traiul într-o locuință tradițională, în inima naturii. Din acest motiv, unele locuințe, vechi chiar și de sute de ani, sunt acum renovate, sau chiar și relocate în zone cât mai liniștite și pitorești.

Experiența oferă turiștilor un grad de intimitate și le permite să se bucure din plin de peisajele superbe din jurul lor. Iar vizitatorii deja au început să apară în superbul sat brașovean.

Turiștii deja au început să apară

„Dacă vor să se trezească în pijamale și să bea cafea, pot face asta în curte. Dacă doresc să facă plajă, să se plimbe prin grădină, să facă un grătar sau să stea de vorbă în șură, pot face tot ce își doresc”, a spus Luminița Cherebetu, potrivit sursei citate.

Din fericire, eforturile localnicilor deja au început să dea roade, iar turiștii apreciază din plin frumusețea acestor locuri incredibile. Cei care își doresc o vacanță liniștită, în mijlocul naturii, cu siguranță nu vor regreta un concediu petrecut aici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
carne vita vs alte carnuri jpg
medic iasi moarte suspecta jpg
1697619604index scaled jpeg webp
Bani png
palatul bragadiru jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
bilet avion
homepage jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net