Tradițiile pe care românii nu trebuie să le uite de Schimbarea la Față! Este una dintre cele mai importante sărbători din an

Ultima actualizare:

Astăzi, pe data de 6 august, creștinii ortodocși sărbătoresc una dintre cele mai importante momente marcate în calendarul religios: Schimbarea la Față a Domnului. Această sărbătoare cu cruce roșie este una dintre cele mai importante de-a lungul anului, fiind și inclusă printre cele douăsprezece praznice împărătești de peste an.

Astăzi se sărbătorește Schimbarea la Față a Domnului
Astăzi se sărbătorește Schimbarea la Față a Domnului

Ziua de 6 august este una deosebit de importantă pentru creștinii ortodocși, care care sărbătoresc astăzi Schimbarea la Față a Domnului. Acest eveniment biblic important este descris în detaliu în Evangheliile lui Matei, Marcu, cât și Luca. Mai precis, este vorba despre momentul în care Mântuitorul Iisus Hristos și-a arătat natura divină pe muntele Tabor, în fața a trei dintre ucenicii săi, Petru, Ioan și Iacov.

Iisus Hristos a urcat pe muntele Tabor alături de cei trei apostoli ai săi, iar hainele sale au devenit albe și strălucitoare, iar fața sa a strălucit la fel de puternic ca Soarele. Iar în timp ce se petrecea acest miracol, pe muntele Tabor au apărut și Moise și Ilie, care au vorbit cu Mântuitorul.

Schimbarea la Față a Domnului este una dintre cele mai importante sărbători creștine

Evenimentul miraculos care a avut loc pe muntele Tabor este interpretat drept o revelație a naturii divine a Mântuitorului, cât și o reprezentare a gloriei sale de după înviere. Această sărbătoare este considerată a fi una dintre cele douăsprezece praznice împărătești de peste an, fiind extrem de importantă în calendarul ortodox.

De asemenea, în poporul nostru există nenumărate tradiții legate de această zi, iar românii fac tot posibilul pentru a respecta aceste vechi obiceiuri.

Tradiții de Schimbarea la Față a Domnului

De exemplu, cei mai mulți creștini din țara noastră țin post și se împărtășesc, cu ocazia acestei zile. De asemenea, în unele zone din țară sunt organizate pelerinaje către biserici și mânăstiri dedicate acestei sărbători, deoarece se spune că rugăciunile făcute în această zi sunt mai puternice.

În popor se mai spune că cine spală astăzi va fi lovit de păduchi și ploșnițe, iar cine mănâncă struguri nesfințiți va avea dureri de burtă. În plus, se mai spune că oamenii care nu își văd umbra capului la răsărit, în dimineața acestei sărbători, vor muri până la finalul anului. Se mai spune și că cei care se ceartă astăzi vor avea parte de conflicte tot restul anului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net