Afacerea ”Romarm, măști de protecție” a păgubit statul cu peste jumătate de million de dolari. Care au fost problemele

Ultima actualizare:

    foto: shutterstock.com
foto: shutterstock.com

Pandemia și criza măștilor de protecție din primăvară a dus la păgubirea statului român cu peste jumătate de milion de dolari. Asta după ce România a produs măști de protecție prin compania Romarm, produse care au rămas necomercializate.

La sfârșitul primăverii, s-a luat decizia ca România să își asigure producția de măști de protecție, ca să nu mai depindem de produsele din import. Așa s-a ajuns la soluția Romarm, companie a statului român cu atribuții în asigurarea de capabilități de apărare. Numai că inițiativa nu a dat nici un rezultat. Afacerea ”Romarn, măști de protecție” a eșuat întrucât statul român nu a reușit să devină furnizor puternic pe piața echipamentelor medicale de protecție. Astfel, și în prezent depindem de importuri, scrie gandul.ro.

În prezent, Romarm anunță că producătorul chinez cu care a încheiat un contract, a trimis patru linii noi de producție, menite a le înlocui pe cele vechi, ce nu mai erau funcționale. Cifrele arată că până acum compania Romarm a reușit să furnizeze 230.000 de măşti de protecție, printre clienți regăsindu-se câteva ambasade străine din țară, firme private, plus Spitalul Judeţean Târgovişte.

Romarm a produs peste 4 milioane de bucăți      

„Vă comunicăm faptul că, de la începutul lunii aprilie 2020 și până în prezent, compania a produs, în regim de omologare a produselor și testare a liniilor de fabricație, în vederea trecerii la producția de masă, două tipuri de măști de față de unică folosință, respectiv: 3 PLY aproximativ - 4 milioane bucăți și N 95/FFP 2 - aproximativ 40.000 bucăți. Compania Romarm a comercializat până în prezent 230.000 bucăți unor ambasade cu sediul în România, unor firme private, precum și Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Cantitatea de măști produse și nevândute este depozitată în condiții optime de păstrare și igienă în vederea valorificării și sunt în limita termenului de garanție. Investiția efectivă este a CN Romarm SA achiziționată cu fonduri obținute prin credit bancar în cuantum de aproximativ 685.906,20 USD și nu din fonduri publice”, a transmis Romarm.

Citește și: 

Poliția Română, dotată cu pistoale Beretta de ultimă generație. Armele sunt asamblate în România

Primele izolete produse în România au ieșit din fabrică. Click! îți spune povestea tărgii minune

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Alina și Nicolae ai României gala Mifne foto motionARThoughts jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tavan cazut scoala sibiu foto Ora de Sibiu png
nunta elisabeta philip jpeg
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
George Simion, președintele AUR și candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale o însoțește pe soția sa Ilinca în timp ce aceasta votează în turul I al alegerilor prezidențiale, în București. FOTO Inquam Photos / George Călin
Cristela și Călin Georgescu jpg
adevarul ro  Investe te la bursa  i ob ine beneficiu de tip dobânda jpg
armata otomana otomani jpg
Candidatul USR la funcția de președinte, Elena Lasconi, votează în primul tur al alegerilor prezidențiale, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net