Ai ales un brad natural pentru Crăciun? Uite cum îl faci să reziste pe toată perioada sărbătorilor

Ultima actualizare:

    Bradul de Crăciun așezat lângă șemineu, imaginea care ne stârnește amintiri FOTO: Unsplash.com
Bradul de Crăciun așezat lângă șemineu, imaginea care ne stârnește amintiri FOTO: Unsplash.com

Mai sunt două săptămâni până la Crăciun însă mulți români se gândesc deja să își cumpere brazi naturali. Acum îi găsești în piețe și supermarketuri. Sunt pe alese, de toate soiurile și pentru toate buzunarele, tocmai buni de luat în casă și împodobit.

 Însă, după ce îl alegem pe cel perfect pentru noi trebuie avută mare grijă de el pentru a-l menține verde pe toată perioada sărbătorilor. Iar la noi, sărbătorile de iarnă încep cu Sfântul Nicolae și  se termină cu Sfântul Ioan. Ca să nu mai vorbim despre credincioșii care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi, adică pe 7 ianuarie. 

Cum menținem bradul verde până după sărbători

Tradiția în România este ca bradul să fie împodobit în Ajunul Crăciunului, însă mulți, de dragul copiiilor, au deja bradul instalat din ajunul zilei de Sfântul Nicolae.

Iată câteva sfaturi despre cum conservăm bradul. Le putem obține chiar de la vânzători, dacă le solicităm acest lucru. În alte cazuri, ei ni le dau fără să le cerem, doar pentru a câștiga un client mulțumit care îi va recomanda și altora.

Verifică mai întâi dacă este tăiat proaspăt. După ce am pus ochii pe bradul perfect,  înainte de a-l plăti, trebuie să-l scuturăm puțin. Dacă se scutură doar câteva ace, înseamnă că bradul este tăiat de curând și va ține mai mult. De asemenea, bradul trebuie să aibă crengile ridicate, iar acele trebuie să aibă o culoare verde închis. Pentru a vedea dacă e proaspăt tăiat, strânge uşor cu mâna o crenguţă. Acele nu trebuie să-ţi rămână în palmă. De asemenea, prinde bradul de tulpină şi scutură-l viguros. Vei vedea dacă acele cad. În acest caz, recomandat este să nu cumperi. 

Apoi, când îl aducem acasă, dacă nu îl împodobim imediat, trebuie să îl punem la păstrare într-un loc răcoros.

Suportul cu apă este cel mai indicat. Dacă vrem să îl instalăm imediat, mai avem de urmat câțiva pași până să îi punem globulețele și beteala. Suportul este foarte important pentru pomul de Crăciun. Cel în care se poate pune apă este de preferat și trebuie ales în funcție de dimensiunile bradului. Specialiștii spun că este important să tăiem din baza trunchiului o bucata subțire, de aproximativ 3 centimetri. Va absorbi apa din suport și va avea o viață mai lungă.

Înfige-l într-un cartof. Un alt truc la care să apelezi pentru a-i menţine prospeţimea, în cazul în care nu îl așezi într-un suport cu apă, ciopleşte tulpina la bază şi ascute-o până când ajunge să arate ca un ţăruş. Apoi, înfige un cartof mare, proaspăt. Bradul îşi va trage nutrienţii din cartof şi nu se va usca foarte repede. 

Ține-l departe de sursele de căldură. Probabil că mulți avem în minte imaginea bradului pus lângă șemineu, cadouri sub el și copii ascultându-i pe bunici sau părinți povestindu-le despre Moș Crăciun. Însă sursele de căldură afectează pomul natural.

Cum să nu te păcălești atunci când alegu un brad natural în ghiveci

Dacă optezi pentru un brad în ghiveci, ridică recipientul și privește-l cu atenție. Acesta trebuie să aibă găuri pentru scurgerea apei. De asemenea, prin acele găurele se poate observa rădăcina pomului – un lucru care îţi spune că bradul nu este tăiat şi înfipt doar în pământ. 

Citește și:Cum aleg bradul artificial de Crăciun, în acest an?

Tu ce brad îți împodobești de Crăciun, artificial sau natural?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bani multi pensie jpg
pensie jpg
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net