Aici afli cum vei arăta la bătrâneţe!
Bătrâneţea ne sperie pe toţi. Apar ridurile, faţa se lasă şi devenim de nerecunoscut. Dacă eşti curios să afli cum vei arăta peste 50 de ani, există o “poartă spre viitor”. Reporterul Click! a trecut-o!
Timpul nu iartă pe nimeni. De la an la an ne transformăm. Dar ce-ai zice, dacă ţi-am spune că, deşi eşti în floarea vârstei, poţi să te vezi încărunţit. Timpul trece peste tine în doar câteva clipe şi se opreşte în anul 2066. Cei de la Casa Cesianu-Filipescu, din Capitală, au gândit un proiect unic în România: Muzeul Vârstelor. Aici, într-o cameră specială, dedicată trecerii dincolo de viaţă, există o aplicaţie inteligentă. Te fotografiezi pe o tabletă şi imediat apare proiectat chipul tău de peste 50 de ani. Reporterul Click! a experimentat “îmbătrânirea virtuală” şi a aflat cum va arăta la 85 de ani. Multe lucruri interesante, legate de dezvoltarea, schimbarea trăsăturilor şi a vieţii românilor din ultimele 300 de ani, le poţi afla dacă faci un tur.
Intrarea costă 5 lei
În secolul XVI greutatea unei femei era, în medie, de 57 kg. Pe când, în secolul XX, a urcat la 65 kg. Sau că între secolele XVI şi XIX, înălţimea medie a bărbatului era de 1,68 metri, în secolul XX de 1,72, pe când în secolul XXI de 1,78 metri. În urma cu cinci secole, copii mureau până la 9 ani, iar adulţii trăiau cel mult 35 de ani. Cauzele erau loviturile, sifilisul şi tuberculoza. Mult mai târziu, vârsta deceselor a urcat la 50 de ani. În prezent, speranţa de viaţă e de 77 de ani. La Casa Cesianu sunt prezentate straiele vremii, mobilierul cu care-şi înfrumuseţau casele, dar şi evoluţia comunicării, a radioului, a iluminării şi a banilor. Specialiştii vorbesc şi despre viitor. Se previzionează că în următorii 100 de ani se va dezvolta specia robo sapiens, oamenii se vor hrăni doar cu lucruri sintetizate şi vor trăi într-o realitate virtuală. Muzeul e deschis de miercuri până duminică, între orele 10.00-18.00, biletul costă 5 lei, iar cu reducere 2 lei.