Ajutor de zeci de milioane de euro pentru anumite categorii de români. Care sunt condițiile

Comisia Europeană a dat astăzi aprobarea pentru un plan de ajutor propus de România, în valoare totală de 37,6 milioane de euro, sau 187 de milioane de lei, pentru a sprijini producătorii agricoli, cu un focus particular pe cei care activează în domeniile cultivării de tomate și usturoi.

37,6 milioane euro, pentru sprijinirea producătorilor de tomate şi de usturoi /foto: Pixabay
37,6 milioane euro, pentru sprijinirea producătorilor de tomate şi de usturoi /foto: Pixabay

Această schemă a fost evaluată în conformitate cu cadrul temporar de criză pentru ajutoarele de stat, adoptat inițial de către Comisie la 23 martie 2022, și apoi modificat în două etape ulterioare, la 20 iulie 2022 și 28 octombrie 2022.

Cum se vor distribui banii

În ceea ce privește detalii ale schemei, suma de 37,6 milioane de euro va fi distribuită sub forma unor granturi directe. Această măsură urmărește să ofere un sprijin esențial producătorilor care operează în sere pentru tomate și în sectorul usturoiului, sectoare care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza instabilității pe piața agricolă, generată în mare parte de conflictul din Ucraina.

Ajutorul financiar acordat prin această schemă nu va depăși 280.000 de euro pentru fiecare beneficiar și va fi disponibil până la data de 30 iunie 2024.

Comisia Europeană a evaluat și a aprobat această schemă în baza concluziei că aceasta este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia perturbările economice semnificative înregistrate de România.

Decizia de miercuri vine în urma aprobării de către Comisia Europeană, la data de 9 februarie 2024, a unor scheme propuse de România pentru sprijinirea altor sectoare agricole (SA.111898, SA.111997 și SA.112165).

Unde găsești mai multe informații

Conform sursei, sunt disponibile mai multe informații despre Cadrul Temporar de Criză și Tranziție, precum și alte măsuri luate de către Comisie pentru a gestiona impactul economic al conflictului Rusiei cu Ucraina și pentru a facilita tranziția către o economie cu emisii nete zero.

Odată ce aspectele legate de confidențialitate vor fi soluționate, versiunea neconfidențială a deciziei va fi publicată cu numărul SA.112600 în Registrul Ajutoarelor de Stat de pe site-ul web al Comisiei dedicate concurenței.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net