Alertă: „5 oameni mor zilnic în accidente rutiere”! Care sunt principalele cauze

Ministrul de Interne, Lucian Bode, s-a arătat extrem de îngrijorat de faptul că, cel puțin în ultimii trei ani, în România au avut loc zilnic câte 18 accidente rutiere grave, în urma cărora au murit câte 5 oameni în fiecare zi. 

politia nu treceti jpeg

„Asistăm la un adevărat carnagiu pe şosele, ceea ce ne plasează, din păcate, pe un loc deloc onorabil în ierarhia ţărilor europene, cu un număr ridicat de decese ca urmare a producerii de accidente rutiere”, a declarat ministrul Lucian Bode. Zilnic, în ultimii trei ani, au murit câte 5 oameni, ceea ce înseamnă, în opinia ministrului, că o comunitate mărime medie dispare la fiecare trei ani, doar ca urmare a accidentelor rutiere.

Principalele cauze ale accidentelor rutiere rămân în continuare viteza excesivă, indisciplina în trafic a pietonilor şi neacordarea priorităţii de trece pietonilor sau vehiculelor. Ministrul a mai spus că, numai în primele luni ale lui 2022 au avut loc 637 accidente soldate cu 275 de persoane decedate.

Ministrul de Interne a mai spus că, în privinţa siguranţei rutiere, lucrurile nu se corectează sau ameliorează de la sine.

45 de laboratoare educaționale mobile  

În opinia sa, soluția pentru scăderea acestora nu stă numai în elaborarea de documente programatice şi planuri de implementare a unor strategii, ci mai mult în interacțiune, în prezenţa activă pe teren şi în şcoli şi promovarea de campanii naţionale de educaţie rutieră.

Astăzi, ministrul Bode a anunțat că 45 de echipamente complexe, destinate educaţiei rutiere au intrat în posesia Poliției Române și a structurilor teritoriale ale Poliției Rutiere.

„Aceste laboratoare educaţionale mobile, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro, achiziţionate în cadrul unui proiect european amplu, cu un buget total de aproximativ 5,2 milioane de euro, au ca scop conştietizarea şi responsabilizarea tuturor actorilor din societate, care din postura de participanţi la trafic, se expun riscurilor majore atunci când încalcă regulile de circulaţie.”, a specificat ministrul.

Misiunea pe care o promovăm este axată pe interacţiune, prezenţă activă pe teren şi în şcoli şi promocarea de campanii naţionale de educaţie rutieră”, a mai afirmat Bode, precizând că îşi propun ca mesajul educativ să ajungă la cât mai mulţi oameni.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cipru shutterstock jpg
image
image
image
image
image
image
Marea Neagra FOTO Shutterstock jpg
imparatul care nu iubea roma historia ro jpg
Longevitate - cuplu varstnici - sport FOTO Shutterstock
caine  jpg
lacusta voda
pui delfin jpg
profesoara bac1 jpg
1 sandvis jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net