Alertă cu bomba, noaptea trecută, la doar 300 de metri de Guvernul României. Ce conținea „coletul suspect”

Noaptea trecută, Bucureștiul a fost scena unei alerte cu bombă care a dus la blocarea Șoselei Kiseleff din Sectorul 1. Incidentul a fost declanșat după ce un trecător a sunat la 112, raportând prezența unui colet suspect pe o bancă, la doar 300 de metri de Guvernul României.

Poliția Română. Foto: arhiva personală.
Poliția Română. Foto: arhiva personală.

Intervenția forțelor de ordine

La fața locului au intervenit rapid Brigada Antitero și trupele speciale. Traficul a fost imediat oprit, iar pietonii au fost redirecționați către zone mai sigure pentru a preveni orice potențial pericol. Forțele de ordine au tratat incidentul cu maximă seriozitate, având în vedere proximitatea față de instituții guvernamentale importante.

După verificări amănunțite, organele de ordine au constatat că alarma a fost falsă. Conținutul coletului suspect s-a dovedit a fi inofensiv – doar niște șervețele. „Incidentul a fost doar o alarmă falsă,” au anunțat oficialii, liniștind populația care fusese în alertă.

În luna mai, o altă alertă cu bombă a perturbat activitatea la Catedrala Patriarhală

Acest incident nu este un caz izolat. În luna mai, o altă alertă cu bombă a perturbat activitatea la Catedrala Patriarhală. Atunci, atât Catedrala, cât și sediul Patriarhiei Române au fost evacuate după o amenințare cu bombă.

La acea vreme, echipe impresionante de polițiști, jandarmi, SMURD, pompieri și specialiști în intervenții pirotehnice de la SRI au ajuns rapid la fața locului. Perimetrul a fost imediat izolat, iar biserica a fost evacuată. Preasfințitul Părinte Visarion, episcopul Tulcii, alături de un sobor de preoți și diaconi, se aflau în altar în timpul Slujbei Privegherii când a fost dată alarma. În final, și acea alertă s-a dovedit a fi falsă.

Alertele cu bombă, chiar dacă se dovedesc a fi false, reprezintă un test serios pentru capacitatea de răspuns rapid și eficient al autorităților. Incidentul de pe Șoseaua Kiseleff subliniază importanța vigilenței și promptitudinii în fața oricăror potențiale amenințări. De asemenea, aceste situații ne reamintesc cât de esențial este să rămânem calmi și să urmăm instrucțiunile autorităților pentru a asigura siguranța publică.

În contextul unor astfel de evenimente, colaborarea între cetățeni și forțele de ordine este crucială pentru a gestiona eficient orice situație de criză și pentru a proteja viețile și bunurile comunității.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
landscape 2806202 1280 jpg
image
image
image
image
image
image
litoral jpg
selfie masina  jpeg
femeie spalat pe cap freepik jpg
venus 1 jpg
Printesa Kate jpeg
Donald Trump  sursa foto   GettyImages jpg
BeFunky collage (5) jpg
rezultate bac 250 sesiunea de toamna 38 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net