Descoperire șocantă în Satu Mare! O bombă de aviație de 100 de kilograme a fost ridicată de pompieri

În cursul zilei de miercuri, o bombă de aviație de 100 de kilograme a fost descoperită în Satu Mare! Obiectul a fost găsit datorită lucrări de excavare și nivelare a unui teren din oraș, iar Pompierii au ajuns imediat la fața locului.

O bombă a fost găsită în Satu Mare / foto: Presa SM
O bombă a fost găsită în Satu Mare / foto: Presa SM

În cursul zilei de miercuri, cei care executau lucrările la un teren de pe strada Iuliu Coroianu, din Satu Mare, au sunat la 112, după ce au găsit o bombă de 100 de kilograme. Pompierii au sosit imediat la fața locului, unde au descoperit bomba de aviație.

Obiectul a fost ridicat imediat de către pompieri, fiind transportat și depozitat în condiții de siguranță. Acum, urmează ca el să fie distrus într-un mod sigur. Autoritățile ne avertizează să sunăm imediat la 112, atunci când găsim astfel de obiecte. De asemenea, este foarte important să nu le atingem și să nu încercăm să le mutăm din loc!

O bombă de 100 de kilograme a fost găsită în Satu Mare

„Atragem atenţia cetăţenilor că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul I.S.U., care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune periculoasă”, au comunicat reprezentanții ISU Satu Mare.

Dacă cumva ne găsim în situația de a găsi astfel de elemente de muniție, există câteva reguli importante pe care trebuie să le urmăm. În primul rând, ele nu trebuie atinse, lovite, ori mișcate din locul în care se află. De asemenea, ele nu trebuie ridicate, transportate, ori introduse în diferite încăperi sau locuinţe.

De asemenea, ele nu trebuie introduse în foc, ori vândute prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase. Iar, nu în ultimul rând, nu trebuie încercată demontarea focoaselor, ori a altor elemente componente. Atunci când găsim astfel de obiecte, este important să sunăm imediat la 112, de a anunța primăria, ori cel mai apropiat post de Poliție.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coldea cu ducka jpg
image
image
image
image
image
image
durere dinti foto shutterstock
ceai freepik jpg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
pat spital foto pixabay
telefon mobil  foto   Shutterstock jpg
Nicușor Dan câștigător al unui nou mandat la Primăria Capitalei - discursul după închiderea urnelor Foto captură video
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cenaclul flacara  15 iunie 1985 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net