Curaj nebun! Un bărbat a sărit în apă pentru a atinge o balenă ucigașă. VIDEO
Un bărbat din Noua Zeelandă a fost amendat de către Departamentul de Conservare a Naturii al acestei țări după ce a sărit în apă și a încercat să se agațe de o balenă ucigașă. Imaginile au devenit virale pe Internet, după ce videoclipul în care bărbatul sare în apă a fost postat pe rețelele de socializare.
Bărbatul în vârstă de 50 de ani poate fi văzut în videoclip cum sare în apă și încearcă să se agațe, ori măcar să atingă, o balenă ucigașă. Filmulețul a fost postat pe Instagram în luna februarie, iar bărbatul poate fi văzut în timp ce înoată în apropiere de un mascul de orcă, însoțit și de un pui.
Totul a fost filmat de la bordul unei bărci, iar în timp ce se apropie de ambarcațiune, bărbatul strigă „l-am atins”, iar apoi îli întreabă prietenii dacă au filmat totul. Apoi, el încearcă să atingă din nou orca.
Investigatorul principal al Departamentul de Conservare a Naturii din Noua Zeelandă, Hayden Loper, nu a fost deloc impresionat de aceste imagini. „Videoclipul vorbește de la sine, este un comportament șocant și absolut idiot”, a spus acesta, potrivit adevarul.ro. Mai mult decât atât, bărbatul a primit o amendă de 600 de dolari.
A încercat să se agațe de spatele unei balene ucigașe
„Este o încălcare foarte clară a Legii privind protecția mamiferelor marine. Orca este clasificată drept balenă în cadrul legislației privind conservarea și este ilegal să înoți, să deranjezi sau să hărțuiești orice mamifer marin”, a explicat Hayden Loper.
Expertul a mai precizat că mulți oameni încalcă această lege, însă numai accidental, atunci când se apropie de un mamifer marin în timp ce sunt pe un jetski. Cu toate acestea, acest caz „a fost un exemplu flagrant de prostie. Pentru el, să sară în apă în mod deliberat, să înoate până la orcă [și] să se asigure că a fost filmat... sfidează şi credința”, spune Loper.
Specialiștii spun că totul s-a petrecut deoarece bărbatul își dorea like-uri pe rețelele de socializare. „A fost o încercare deliberată de a obține like-uri și vizualizări pe rețelele de socializare. Ceea ce este, de asemenea, cu adevărat dezamăgitor nu sunt doar acțiunile individului, ci și cele ale celor din barcă. Este aproape o mentalitate de haită și încurajează acest tip de comportament”, spune Departamentul de Conservare a Naturii.