Alertă de vreme rea în toată România! Grindină și furtuni violente vor lovi țara noastră

Vremea se schimbă radical în mai multe zone din România. Anumite județe se află sub avertizare de Cod galben, fiind afectate de ploi torențiale și grindină. Iată care sunt regiunile vizate și ce spun meteorologii.

ANM nunță cod galben de ploi și grindină în mai multe regiuni din țară
ANM nunță cod galben de ploi și grindină în mai multe regiuni din țară

Regiunile din România unde va fi Cod galben de ploi, descărcări electrice și vânt

ANM a transmis vineri, 16 august că există o avertizare de Cod galben pentru instabilitate atmosferică, care va afecta mai multe zone din țară, în special zonele de munte și deal. Specialiștii spun că aceste regiuni vor fi afectate de averse torențiale, vânturi severe și descărcări electrice. Izolat, vor avea loc vijelii și grindină. De asemenea, precipitațiile vor ajunge la 15-25 de litri pe metru pătrat.

Zonele afectate în continuare de caniculă. Temperaturile ajung la 41 de grade

Pe de altă parte, unele zone sunt în continuare afectate de caniculă. Meteorologii au emis astăzi Cod roșu de caniculă pentru județele Timiș, Caraș-Severin, Arad, Olt și Dolj, unde temperaturile maxime ating aproximativ 41 de grade Celsius. Totodată, temperaturile minime vor ajunge la 23 de grade în aceste regiuni, în timp ce în Dealurile de Vest pot urca până la 26 de grade.

Începând din acest weekend, avertizarea de Cod roșu emisă de ANM se va extinde și în județul Teleorman. În plus, Codul portocaliu de căldură se instalează în doar 8 din 10 județe, plus municipiul București.

Mai mult decât atât, meteorologii avertizează că atât sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei cât și vestul și centrul Munteniei vor fi dominate de canicula care înregistrează temperaturi de până la 38 de grade. În restul țării, va fi Cod galben de caniculă, cu excepția județului Tulcea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade Celsius, iar minimele pe timp de noapte vor fi între 18-20 de grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net