Alertă în România! Specialiștii au emis cod galben de inundații

Românii din mai multe județe din țară se uită cu teamă la râurile din apropiere, după ce hidrologii au emis un avertisment serios. Potrivit specialiștilor de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, s-a considerat necesară emiterea unui cod galben de inundații, valabil până la miezul nopții!

Godul galben este valabil până la miezul nopții
Godul galben este valabil până la miezul nopții

Țara noastră pare să nu se poată bucura de liniște, când vine vorba despre vreme. Fie că am vorbit despre temperaturi mult sub valorile normale ale perioadei, ploi și furtuni cu descărcări electrice, ori, la polul opus, căldură peste media normală, vremea rămâne una instabilă. Acum, specialiștii ne avertizează în privința inundațiilor, potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro. Iar românii din 15 județe privesc acum, cu teamă, la râurile din apropierea caselor lor.

Mai precis, hidrologii de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor au considerat că este necesar să emită un cod galben de inundații, valabil astăzi (26 mai), de la ora 13, până tocmai la miezul nopții. De asemenea, în intervalul orar 16-22, în județele Caraș-Severin, Timiș, cât și Hunedoara, există șanse ca fenomenele hidrologice să aibă o intensitate mai mare.

Ce râuri sunt vizate de avertizarea hidrologilor

Potrivit specialiștilor, ne putem confrunta cu viituri rapide, scurgeri pe versanți și torente de-a lungul bazinelor hidrografice Mureș, Bega, Crișul Alb, Bârzava, Timiș, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Ialomița, dar și Buzău. Nu este exclus ca probleme să apară și pe râurile din Dobrogea. Românii din zonele potențial afectate, trebuie să știe că acest cod galben este valabil până astăzi, la miezul nopții.

Din nefericire, potențialele probleme nu se termină aici! Potrivit experților de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, mai există și alte zone din țară care pot fi afectate. Mai precis, este vorba despre Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Prahova, iar, printre altele, Ilfov și Dâmbovița sunt vizate și ele de către hidrologi.

Vestea bună este că avem de a face doar cu un cod galben, iar acesta este unul relativ scurt, fiind valabil doar până astăzi, la miezul nopții.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
wizz air avion jpg
image png
iepure paste istock jpg
oua jpg
image png
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
saptamana luminata
image
actualitate.net
image
actualitate.net