Alertă meteo! Ce se întâmplă cu temperaturile în luna septembrie

După o perioadă atât de lungă de caniculă excesivă, putem spune în sfârșit că urmează și o mică pauză în care putem să ne tragem sufletul. Temperaturile vor scădea în centrul, nordul, cât și în sud-estul țării, începând de luni. Din păcate, răcirea vremii este de scurtă durată, iar de marți temperaturile vor fi ridicate din nou.

Vremea urmează să se răcească luni
Vremea urmează să se răcească luni

Putem spune fără nicio exagerare că tema recurentă a acestei veri a fost canicula excesivă. Temperaturile au ajuns adesea în jurul valorii de 40 de grade, chiar și peste, iar toamna pare să continue pe aceeași traiectorie de vreme mult mai caldă decât normalul perioadei. Cu toate acestea, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, se pare că vom avea parte și de o mică pauză. Luni (4 septembrie), vremea se va răci în părți însemnate din țară, mai precis în centru, nord, cât și sud-est. Conorm ANM, vremea ar putea deveni instabilă chiar de astăzi.

„Înnorările se vor accentua şi vor fi averse şi descãrcãri electrice în Maramureş şi în Crişana, iar mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea şi în Banat, Transilvania şi în cea mai mare parte a Moldovei, precum şi în zonele de munte. În regiunile sudice şi sud-estice, ziua va fi predominant însorită şi călduroasă, iar fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala local în a doua parte a nopţii”, au spus cei de la ANM, referitor la ziua de astăzi, 3 septembrie.

Urmează temperaturi scăzute luni

Această mică pauză în care ne mai putem trage sufletul după caniculă va continua și luni. Chiar avem norocul ca temperaturile înregistrate să fie puțin sub normalul perioadei. În ce privește aversele, este posibil ca acestea să fie destul de puternice în părți mari din Oltenia, cât și prin Muntenia, Transilvania și Moldova, putând fi vorba și despre descărcări electrice.  

Luni, în capitală, cerul va fi plin de nori, fiind posibile și averse. Temperaturile vor fi mai mici ca până acum, iar maxima nu ar trebui să depășească 25 de grade. Din păcate această răcire este una de scurtă durată, iar începând de marți, temperaturile se vor ridica din nou.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
hemp 8420408 1280 jpg
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
minivacanta jpeg
fructe si legume jpg
horoscop webp
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
image
actualitate.net
image
actualitate.net