Trucurile geniale pentru ca merele să rămână proaspete săptămâni întregi! Doar foarte puțini români le cunosc

„Un măr pe zi ține doctorul la distanță”, fiecare dintre noi am auzit aceste vorbe până acum. Din păcate, vremea fierbinte din această vară face ca merele noastre să se strice destul de repede, așa că trebuie să dăm banii aproape zilnic la magazin, dacă vrem să avem la îndemână mereu un asemenea fruct delicios și sănătos. Din fericire, există unele trucuri perfecte pentru ca merele noastră să se păstreze mult mai mult timp!

Există câteva trucuri pentru ca merele să țină mult mai mult timp
Există câteva trucuri pentru ca merele să țină mult mai mult timp

Probabil că fiecare dintre noi am auzit, de-a lungul vieții, faimoasa zicală despre acest fruct delicios și sănătos: „un măr pe zi ține doctorul la distanță”! De altfel, mărul este un fruct atât de benefic pentru organismul nostru, încât imaginea sa a devenit, practic, sinonimă cu discuția despre beneficiile consumului de fructe. Însă, în această perioadă fierbinte, în care temperaturile ajung la valori extreme, poate fi destul de dificil să ținem la îndemână mere delicioase.

Acestea se pot strica destul de repede, însă, dacă vrem să evităm drumurile (cât și cheltuiala) la magazin, există câteva trucuri perfecte pentru a prelungi „viața” merelor! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la santeplusmag.com, putem apela la câteva trucuri extrem de ingenioase pentru ca acest fruct delicios să se păstreze proaspăt mult mai mult timp, în casa noastră.

Trucurile pentru a menține merele proaspete și delicioase

În primul rând, putem să le punem în firgider! La temperatura camerei, merele vor rezista cam o singură săptămână! Însă, într-un loc rece, ferit de lumina Soarelui, „viața” lor se poate prelungi chiar și la 8 săptămâni! Lada de legume din frigider este locul perfect pentru a pune merele, dacă vreți să vă bucurați de acestea mult timp!

De asemenea, merele pot fi puse și în congelator, însă își vor pierde din consistență! Cu toate acestea, ele vor rezista câteva luni bune, iar indicat este să congelați felii de măr, pe care urmează să le folosiți la diferite deserturi. Iar dacă nu vreți să puneți feliile de măr în congelator, o metodă pentru a le face să reziste mult mai mult timp este să presărați câteva picături de lămâie pe ele! Apoi, le puteți pune într-o pungă, în frigider!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
image
actualitate.net
image
actualitate.net