Alertă pe Marea Neagră. Două cadavre au fost surprinse plutind în zona Gura Portiței

Marți după-amiază, 3 septembrie, a avut loc o operaţiune de recuperare a două cadavre care au fost surprinse plutind în Marea Neagră, în zona Gura Portiţiei. Cel care a alertat autoritățile a fost un  pescador aflat în zonă. De asemenea, oamenii legii urmează să stabilească dacă este vorba de trupurile celor doi bărbaţi dispăruţi la sfârşitul săptămânii trecute, la gura de vărsare a Braţului Sf. Gheorghe, în Marea Neagră.

Două cadavre au fost surprinse plutind pe Marea Neagră / foto: arhiva Click!
Două cadavre au fost surprinse plutind pe Marea Neagră / foto: arhiva Click!

Alertă pe mare! Două trupuri au fost surprinse plutind în largul Mării Negre, la aproximativ 7 mile sud-est de Gura Portiței. Alerta a fost dată de un pescador aflat în zonă. Autoritatea Navală Română (ANR), prin Maritime Rescue Coordination Centre, recuperează, marţi seara, 3 septembrie, cele două cadavre. În acest caz a fost alertată şi Garda de Coastă.

Autoritatea Navală Română, prin Serviciul MRCC (Maritime Rescue Co-ordination Centre), desfăşoară la această oră o operaţiune de recuperare a două corpuri care au fost observate plutind la aproximativ șapte mile sud-est de Gura Portiţei. Alerta a fost dată de un pescador aflat în zonă, iar ofiţerii MRCC au solicitat deplasarea navei ARSVOM SAR Artemis la locul indicat. A fost, totodată, alertată şi Poliţia de Frontieră”, au transmis reprezentanţii Autorităţii Navale Române.

Nu poate spune încă dacă este vorba despre cei doi bărbaţi daţi dispăruţi pe 31 august 

De asemenea, autoritățile au precizat că deocamdată nu se știe dacă este vorba despre cei doi bărbaţi, în vârstă de 59 şi 63 de ani, daţi dispăruţi la finele săptămânii trecute, pe data de 31 august, în Marea Neagră, în zona comunei Sfântu Gheorghe, urmând ca după recuperarea şi identificarea cadavrelor să se stabilească dacă sunt cei doi.

Zona Sfântu Gheorghe este cunoscută ca fiind una deosebit de periculoasă din cauza curenţilor care se formează la vărsarea fluviului în Marea Neagră.

Din informaţiile persoanei care a alertat autorităţile, cei doi barbaţi dispăruţi au 59, respectiv 63 de ani. Unul purta un şort de culoare roşie, iar cel de-a doilea un şort de culoare kaki. Este important de menţionat că zona gurii de vărsare a Dunării este cunoscută pentru curenţii puternici care reprezintă un pericol semnificativ”, au precizat reprezentanţii ANR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zăpadă în septembrie în Austria Foto Captura video X jpg
baza jos copac jpg
eclipsa de luna din 21 ianuarie 2019 jpeg
front avioane 1 jpg
aplicatii pexels jpg
holera shutterstock 1203536896 jpg
Inundații în localitatea Pechea din județul Galați (3) jfif
dogs 2691871 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net