Este alertă pe litoral! Boala cumplită la care se expun turiștii prezenți la Marea Neagră

Litoralul românesc este plin de turiști în această perioadă din an, care doresc să se bucure de câteva zile libere alături de cei dragi. Cu toate acestea, nu mulți dintre aceștia își dau seama că se expun unui risc serios atunci când stau la plajă! În ultimii ani, indicele radiațiilor ultraviolete a atins un nivel record!

Turiștii ignoră sfaturile medicilor / foto:  Inquam Photos George Călin
Turiștii ignoră sfaturile medicilor / foto: Inquam Photos George Călin

Expunerea prelungită la Soare începe să fie din ce în ce mai riscantă, indiferent de latitidunea la care ne aflăm. Nivelul radiațiilor ultraviolete a juns la un nivel record în ultimii ani, iar specialiștii deja au ajuns să recomande evitarea expunerii la Soare între orele 10 și 16. Cu toate acestea, cei mai mulți turiști de pe litoral ignoră acest sfat și preferă să rămână pe plajă.

Cu toate acestea, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, pe litoral există o alertă de radiații ultraviolete, iar indicele UV a ajuns la nivelul 8 din 15, acest nivel fiind unul dintre cele mai ridicate din ultimii ani. Deja chiar și cremele pentru protecție solară pot deveni ineficiente.

Alertă de radiații ultraviolete pe litoral

Specialiștii ne avertizează asupra faptului că valorile incidelui UV ce depășesc 6 sunt foarte periculoase, însă turiștii par să ignore riscul de sănătate la care se expun. Aceștia rămân pe plajă de dimineață până după prânz, în ciuda pericolului.

Chiar și cremele cu factor 50+ nu mai pot oferi îndeajuns de multă protecție în aceste condiții. Printre potențialele probleme la care se expun turiștii se numără arsurile, alergii, dar și cancerul de piele.

Turiștii ingoră sfaturile medicilor

Cu toate acestea, cei mai mulți turiști rămân pe plajă în timpul zilei, indiferent de riscuri.

„În cazul expunerii la soare, în această perioadă pot apărea probleme medicale, leziuni care duc la cancer de piele, arsuri solare, înroșiri, alergii după expunerea la soare. În cazul copiilor pot apărea insolații cu varsături, dureri de cap, deshidratare și se poate ajunge și la edem celebral și deces în cazurile grave”, explică purtătorul de cuvânt SAJ Constanța, Diana Tatarici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
bangkok shutterstock 1908221836 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net