Ce trebuie să facem pentru ca roșiile să se coacă mai repede. Recolta noastră va sosi mai devreme ca oricând

Cei dintre noi care avem propria grădină probabil că deja știm faptul că roșiile nu sunt printre cele mai dificile produse de cultivat. Cu toate acestea, există câteva trucuri pe care trebuie să le știm dacă vrem să ne facem viața mai ușoară!

Câteva trucuri pot ajuta roșiile să se coacă mai repede
Câteva trucuri pot ajuta roșiile să se coacă mai repede

Trucurile care ajută roșiile să se coacă mai repede. Ce trebuie să facem

Iar unul dintre cele mai importante trucuri pe care trebuie să le știm atunci când vine vorba despre cultivarea roșiilor este ce trebuie să facem pentru ca acestea să se coacă mai repede! Fie că problema se datorează vremii, ori dăunătorilor, este foarte posibil să ne confruntăm cu roșii necoapte, așa că trebuie să știm cum să remediem problema!

Iar primul lucru pe care trebuie să îl facem este să îndepărtăm orice flori rămase în plantă! Ele consumă multă energie din plantă, iar pentru ca roșiile noastre să se coacă mai repede, este indicat să înlăturăm florile.

Un alt sfat important este să tundem vârful plantei, sau, mai precis, să facem cârnitul roșiilor. Potrivit agrointel.ro, această metodă va ajuta roșiile noastre să se coacă cu 2 – 3 săptămâni mai devreme, deoarece energia va fi redirecționată către tomatele noastre.

Cârnitul roșiilor trebuie făcut pentru ciclul scurt de primăvară-vară, la stadiul 4 de inflorescențe, sau la maxim 8 inflorescențe, pentru ciclul mai lung, de vară-toamnă.

Trebuie să tăiem surplusul de frunze

Frunzele și ramurile care pot fi eliminate din plantă trebuie tăiate cât mai rapid, pentru ca roșiile noastre să se coacă mai repede. Acestea nu mai sunt necesare roșiilor, așa că trebuie îndepărtate. În plus, un alt truc util este să udăm mai puțin tomatele din grădină. Cantitatea de apă trebuie redusă treptat, nu brusc, iar roșiile ar trebui să se coacă mai repede.

Un alt truc care poate fi foarte important pe măsură ce înaintăm spre finalul anului este să aducem roșiile în casă! Căldura din interior le va ajuta să evite înghețul, iar roșiile ar trebui să fie protejate și de dăunători.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
VIDEO Soţii Ceauşescu sunt dezgropaţi în Cimitirul Ghencea jpeg
monede valoroase depositphotos1 jpg
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net