Alina Gorghiu, mesaj inedit de Ziua Îndrăgostiților. Ce le-a transmis fugarilor: „Este un exemplu elocvent”

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a optat pentru un mod neobișnuit de a marca Ziua Îndrăgostiților, adresând un mesaj special unui segment particular de audiență: fugarii din România.

Alina Gorghiu le transmite un mesaj de Ziua Îndrăgostiţilor pentru fugari / foto: arhiva
Alina Gorghiu le transmite un mesaj de Ziua Îndrăgostiţilor pentru fugari / foto: arhiva

Într-o acțiune care a surprins mulți, Alina Gorghiu, în calitate de ministru al Justiției, a transmis un mesaj dedicat tuturor celor care se ascund de lege în România, chiar de Ziua Îndrăgostiților. Cu o notă de ironie, a ilustrat situația prin povestea unui român gelos, deja condamnat pentru tentativa de omor, care a fost adus înapoi în țară chiar în ziua de Valentine's Day.

„Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vreau să adresez urări de bine tuturor, inclusiv celor care se află în situații delicate. Permiteti-mi să vă povestesc despre un caz specific: Zaharia Alexandru Cosmin, unul dintre fugarii repatriați astăzi.

Ce a făcut acest individ? A atacat cu sabia fostul partener al iubitei sale, fiind condamnat la cinci ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Fugind în Polonia pentru a evita justiția, acest individ a fost readus astăzi în țară, tocmai de Sfântul Valentin, pentru a-și ispăși pedeapsa în penitenciarele românești.

Este un exemplu elocvent al faptului că nimeni nu poate scăpa de justiția română, indiferent de cât de departe fug. Să fie un avertisment pentru toți cei care încearcă să evite răspunderea pentru faptele lor!”, a declarat Alina Gorghiu.

22 de fugari au fost aduşi în ţară, în ultima săptămână

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat sâmbătă că, în decursul săptămânii trecute, alte 22 de persoane urmărite au fost aduse în țară.

„În prezent, în această săptămână, bilanțul înseamnă 22 de fugari aduși în România - 19 dintre aceștia fiind condamnați definitiv, iar cei trei rămași aflându-se în faza de urmărire penală sau de judecată", a declarat Alina Gorghiu în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul a specificat că, începând cu începutul anului, numărul fugariilor aduși în țară a depășit 100.

„La nivel național, de la 1 ianuarie până în prezent, 10 februarie, au fost preluate la nivelul Autorității Naționale a Penitenciarelor de la punctele de trecere a frontierei 112 persoane private de libertate, dintre care 84 sunt pentru executarea pedepsei în sistemul penitenciar”, a adăugat Gorghiu.

Ea a subliniat efortul semnificativ depus de statul român pentru repatrierea fugariilor, atât din perspectiva resurselor implicate, cât și a aspectului financiar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net