„Legea 2 Mai” a fost adoptată de Senat! Ce prevede actul legislativ? Alina Gorghiu: „Un proiect esenţial pentru societatea românească”

Ultima actualizare:

Luni, Senatul României a adoptat „Legea 2 Mai”, care elimină posibilitatea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, pentru infracțiuni precum traficul de droguri de mare risc, cât și traficul internațional de droguri de mare risc. Alina Gorghiu a vorbit pe larg despre această măsură.

Alina Gorghiu a vorbit pe larg despre acest subiect / foto: Facebook
Alina Gorghiu a vorbit pe larg despre acest subiect / foto: Facebook

Senatul României a adoptat luni „Legea 2 Mai”, ce va elimina posibilitatea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, pentru infracțiuni precum traficul de droguri de mare risc, cât și traficul internațional de droguri de mare risc. De asemenea, legea crește pedeapsa pentru unele operațiuni cu substanțe ce pot avea efecte pishoactive, de la 2-7 ani, până la3-10 ani.

Potrivit celor de la Digi 24, Alina Gorghiu a vorbit pe larg despre această măsură.

„Este un proiect cheie al PNL. Un proiect esențial pentru societatea românească, pentru siguranţa tinerilor din ziua de astăzi. E o lege care ne asigură că toţi traficanţii de droguri de mare risc vor sta în închisoare. Acolo le este locul.

Când vorbim de droguri de droguri de mare risc, ne referim la: Cocaină, heroină, ecstasy, fentanyl, oxicodonă. Acele droguri de mare risc care distrug destine. Producţia şi traficul de droguri rămân cea mai mare afacere criminală din UE”, a declarat Alina Gorghiu, conform sursei citate.

„Un proiect esenţial pentru societatea românească”

„În primul rând, elimină posibilitatea suspendării executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, prevăzute de legea 143/2000.

În al doilea rând, creştem de la 2 – 7 ani la 3 - 10 ani pedepsele prevăzute de Legea nr. 194/2011 pentru anumite fapte de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, a explicat Alina Gorghiu.

Ministra Justiției a mai spus că este necesar să găsim modalități de a stopa traficul de droguri din țară. Alina Gorghiu a explicat că de-a lungul anului 2022, nu mai puțin de 810 inculpați au fost condamnați definitiv pentru trafic de droguri, dintre care umai 402 au primit pedepse în regim de detenție.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net