De ce nu trebuie să mângâiem câinii pe cap! Avertismentul incredibil venit din partea experților

Indiferent dacă avem sau nu câini, un gest extrem de comun, care a devenit aproape un instinct pentru fiecare dintre noi este ca atunci când vedem un câine, să îl mângâiem pe cap! Cu toate acestea, potrivit experților, acest gest atât de banal poate fi o greșeală, deoarece câinilor noștri nu le place deloc acest lucru!

De ce nu trebuie să mângâiem câinii pe cap / foto: Freepik
De ce nu trebuie să mângâiem câinii pe cap / foto: Freepik

Indiferent dacă suntem chiar noi proprietari de câini, sau singurul nostru contact cu aceste animale prietenoase este prin intermediul prietenilor, există un lucru despre care cu toții suntem de acord: deja este un reflex să mângâiem capul unui câine, atunci când îl vedem! Cu toate acestea, se pare că experții ne avertizează că acest lucru poate să nu fie deloc pe placul animalelor!

Se pare că zona urechilor, capul, cât și fața câinilor, sunt zone sensibile, care pot provoca dureri animalelor, dacă nu sunt atinse cu mare atenție. Se pare că patrupedele cele mai susceptibile de a nu suporta să fie mângâiate pe cap sunt cele care au avut parte de experiențe neplăcute în trecut, cum ar fi operațiile chirurgicale, sau diversele traume.

În plus, câinii care au probleme de sănătate, cum ar fi infecțiile la nivelul urechilor, pot să nu suporte să fie atinși pe cap.

De ce nu este bine să atingem capul câinilor

De asemenea, se pare că mișcările rapide îi pot speria pe cățeii noștri, sau, în unele cazuri, pot chiar să îi irite. Mai ales în cazul animalelor care au suferit o agresiune fizică în trecut, este recomandat să evităm să îi mângâiem pe cap, deoarece pot deveni stresați și agitați.

Un alt motiv pentru care acest gest banal nu este, de fapt, recomandat, este faptul că, pentru câini, atingerile în zona capului sunt un semn de dominație. Astfel, în unele cazuri, câinele poate deveni agresiv dacă este atins în zona capului, el interpretând gestul într-un cu totul alt mod decât oamenii.

Specialiștii ne spun că, în loc de a mângâia câinii pe cap, putem să îi atingem ușor în zona laterală a gâtului, sau sub urechi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net