De ce Grecia este plină de pisici. Motivul uluiește toți turiștii

Dacă ne numărăm printre românii care își petrec vacanțele în Grecia, aunci, mai mult ca sigur, am observat deja un fenomen aparent bizar, în această țară! Față de alte locuri de pe glob, aici vom putea găsi pe străzi mult mai multe pisici decât ne-am aștepta! Însă, care este motivul pentru care aceste feline sunt atât de comune în Grecia?

Există extrem de multe pisici în Grecia / foto: IStock
Există extrem de multe pisici în Grecia / foto: IStock

Un număr uriaș de români își petrec, în fiecare vară, vacanțele în Grecia, iar dacă ne numărăm printre aceștia, aunci, mai mult ca sigur, am observat deja un fenomen aparent bizar, în această țară superbă!

Față de alte locuri de pe glob, în Grecia vom putea găsi pe străzi mult mai multe pisici decât ne-am aștepta! Însă, care este motivul pentru care aceste feline sunt atât de comune în această țară? Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la shtiu.ro, motivul ne va surprinde pe fiecare dintre noi!

Indiferent pe ce insulă a Greciei ne aflăm, și cu siguranță avem de unde alege (în această țară există undeva în jur de 1200, până la 600 de insule!), cu siguranță că am observat numărul ridicat de feline care își fac apariția peste tot! Ei bine, se pare că acestea domină peisajul orașelor grecești de secole întregi!

Motivul pentru care sunt atât de multe pisici în Grecia

Întreaga comunitate are grijă de aceste pisici / foto: Pixabay
Întreaga comunitate are grijă de aceste pisici / foto: Pixabay

Iar în privința motivului acestei popularități uriașe, ei bine, se pare că totul ține de programele guvernamentale! Sau, mai bine zis, de lipsa acestora! Mai precis, guvernul grec nu are un program de strângere a pisicilor vagaboande, iar împreună cu iernile blânde, acest lucru înseamnă că pisicile au o viață foarte lejeră în Grecia.

Iar pe lângă aceste motive, se pare că pisicile sunt, oricum, extrem de populare, în această țară! Localnicii adoră aceste feline, care nu sunt considera a aparține unei singure persoane, ci întregii comunități locale. Toată lumea le oferă hrană și are grijă de sănătatea acestora, iar până și turiștii usnt captivați de cât de piretenoase sunt pisicile din Grecia.

image
image
image
image
image
image
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net