Veste uriașă pentru români! Noua lege se aplică în toată țara! Ce vor păți cei care nu au instalat repartitoare în casă

Ultima actualizare:

Românii care încă nu și-au montat repartitoare în case mai primesc o șansă! Cei de la PNL au depus astăzi un proiect de lege în Senat care prelungește cu un an perioada de montare obligatorie a repartitoarelor. Românii se vor putea ocupa de această problemă până pe 31 decembrie 2024, iar cheltuielile pot fi compensate în limita a 750 de lei pe locuință, pentru categoriile vulnerabile.

Un nou proiect de lege a fost inițiat de PNL
Un nou proiect de lege a fost inițiat de PNL

Vești bune pentru ce care încă nu au montat repartitoarele în casă! Un proiect de lege a fost depus la Senat de către PNL, prin care termenul limită se prelungește până în decembrie 2024. De asemenea, cei care au primit deja cardurile de energie pot avea cheltuielile decontate, în limita a 750 de lei pe locuință.

„PNL a depus azi, la Senat, un proiect de lege prin care montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc se prelungește cu un an, până la 31 decembrie 2024. Inițiatorii liberali vor compensarea costului achiziției și montării acestor dispozitive pentru categoriile vulnerabile, în limita a 750 lei/locuință.

Beneficiarii sunt persoanele care au primit deja cardurile de energie, cu care pot plăti facturi la electricitate, gaz sau încălzire”, au scris cei de la Partidul Național Liberal, pe Facebook.

Ce se întâmplă cu românii care nu au montat repartitoare

Până când acest proiect este aprobat, trebuie să știți că montarea repartitoarelor este obligatorie până pe data de 31 decembrie 2023, dată care deja se apropie din ce în ce mai repede. Termenul limită era inițial până în 2022, fiind deja amânat cu un an de zile.

Iar românii care tot nu vor avea repartitoare în casă până la finalul perioadei legale pot scoate din buzunar sume uriașe! Mai precis, există riscul ca cei care refuză să monteze repartitoarele să primească o amendă în valoare de 1.000 de lei. Acest nou proiect depus la Senat ar prelungi cu încă un an termenul limită pentru montarea repartitoarelor pentru măsurarea energiei termice, a apei calde, cât și a căldurii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net