Expoziție pe fundul mării! Artistul Jason deCaires Taylor a realizat sculpturi uimitoare

Artistul britanic Jason deCaires Taylor (49 de ani), din Kent, a inaugurat Parcul de Sculpturi Subacvatice Molinere în largul coastei Grenadei în 2006, o atracție care împodobește fundul mării la doar trei metri sub suprafață și este inclusă în cele 25 de minuni ale lumii ale National Geographic. Acum, el a lansat o nouă expoziție, Carnavalul Coralului, inspirată din folclorul local al țării insulare.

Sculptură realizată de Jason deCaires Taylor
Personajele sunt inspirate din folclorul țării insulare Grenada (Foto: Profimedia)

Noua sa colecție constă în 25 de sculpturi în mărime naturală, care îi înfățișează pe membrii comunității locale din Grenada. Jason deCaires Taylor a spus că cea mai recentă expoziție a fost inspirată din vibrantul carnaval anual din Grenada, numit Spicemas. „Pentru a sărbători spectacolul incredibil, aceste noi lucrări au fost împodobite cu pigmenți naturali, cum ar fi cerneala de calamar, curcuma și carbonatul de calciu”, a spus el, potrivit BBC.

Operele se află la peste 3 m adâncime

Jab Jab - sculptură realizată de Jason deCaires Taylor
Jab Jab semnifică emanciparea sclavilor (Foto: Instagram)

Personajele Vieux Corps (Cadavre n.r), sau Vecko, poartă în mod tradițional o mască din plasă de sârmă – o referire la anii de sclavie ai comunității din Grenada– sub pălării înalte ascuțite, cu mantii negre, roșii sau violet și cizme cu tălpi de lemn, concepute pentru a crea un zgomot puternic. Sculptorul a mai precizat că a recreat măștile și pelerinele folosind doar pigmenți organici. Un alt personaj tradițional festivității din Grenada este Jab Jab, sau „diavolul dublu”, care nu este menit să fie demonic, ci să reprezinte emanciparea sclavilor și eliberarea lor de sub robie.

Sculpturile, împodobite cu bijuterii, paiete și pene, au fost create folosind oțel inoxidabil de calitate superioară și ciment marin cu pH neutru. Fiecare operă de artă din Parcul de Sculpturi Subacvatice Molinere a fost amplasată la 3-7 metri adâncime, pentru a putea fi vizitată cu ușurință de scafandri.

Randall Dolland, președintele Autorității pentru Turism din Grenada (GTA), a declarat că: „Această extindere a expoziției nu numai că îmbunătățește experiența vizitatorilor, dar ne adâncește și legătura cu bogata cultură a națiunii noastre”.

Carnavalul Spicemas sărbătorește cultura și istoria Grenadei, în fiecare vară, în lunile iulie și august. Evenimentul ține 10 zile și atrage mii de turiști din întreaga lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net