Fac sculpturi în zăpadă la -30 C

Ultima actualizare:
Un copil admiră  pe stradă animalele  modelate din omăt
Un copil admiră pe stradă animalele modelate din omăt

Un ger cumplit a pus stăpânire pe statele Illinois, Wisconsin, Michigan, Indiana, Dakota de Nord Pennsylvania şi Iowa. Temperaturile au scăzut la -48 de grade C şi chiar până la -50 de grade C, ca la Polul Nord.

La Chicago, pe un ger cumplit de -30 de grade C, locuitorii au avut curajul să iasă din casă ca să facă sculpturi în zăpadă. Dmitro Pavlicenko, de 32 de ani, ajutat de iubita lui, Olia Hamolia, de 28 de ani, a modelat animale din omătul de pe străzi. Vortexul polar a adus temperaturi scăzute ce au bătut toate recordurile, dar ei nu s-au înspăimântat.


    Un copil admiră  pe stradă animalele  modelate din omăt
Un copil admiră pe stradă animalele modelate din omăt

Însă gerul este atât de mare, încât a provocat, în noaptea de joi spre vineri, “un cutremur de gheaţă” în metropola americană. Din cauza frigului extrem, pur şi simplu pământul a început să tremure. Acesta este un fenomen foarte rar. Cutremurele de gheaţă se produc atunci când apa captivă în sol îngheaţă brusc în timp ce temperatura scade. Pământul începe să tremure, fiindcă apa se dilată în momentul în care îngheaţă. Apa îngheţată poate să crape pietrele şi să creeze tensiuni în sol, provocând explozii. Valul de frig polar care a lovit de mai multe zile Statele Unite ale Americii a făcut cel puţin 12 morţi. Temperaturile extrem de scăzute au paralizat traficul aerian şi au produs haos pe şosele şi calea ferată. Circa 60 de milioane de oameni care au fost afectaţi de ger au fost sfătuiţi să nu iasă din case.

image
image
image
image
image
image
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net