Amenzi de aproape 1000 de lei pentru șoferii care fac acest lucru în trafic! Ce prevede Noul Cod Rutier 2024

Șoferii care fac acest lucru în trafic riscă amenzi usturătoare. Mulți conducători auto din România folosesc flash-uri în timp ce se deplasează pe drumurile naționale, fără să se gândească la consecințele legale. Codul Rutier actualizat în 2024 stabilește că este interzis să dai flash-uri în trafic. Cei care încalcă această regulă pot primi amendă și puncte de penalizare pentru folosirea incorectă a luminilor.

Ce prevede Noul Cod Rutier 2024 Foto: Pixabay.com
Ce prevede Noul Cod Rutier 2024 Foto: Pixabay.com

Codul Rutier actualizat în 2024 stabilește că este interzis să dai flash-uri în trafic

Șoferii dau semnale luminoase folosind faza lungă pentru a transmite diverse mesaje altor participanți la trafic. Flash-urile și claxonul sunt două dintre cele mai întâlnite metode de comunicare folosite de șoferi în trafic. De cele mai multe ori, conducătorii auto dau flash-uri pentru a-i determina pe cei din fața lor să le facă loc. Dar alții au intenția de a-i avertiza pe ceilalți cu privire la un pericol sau la existența unui radar în apropiere.

Codul Rutier actualizat în 2024 stabilește că este interzis să dai flash-uri în trafic. Cei care încalcă această regulă pot primi amendă și puncte de penalizare pentru folosirea incorectă a luminilor. Conform legii, această abatere se sancționează cu 2 sau 3 puncte-amendă. Ceea ce înseamnă o sancțiune de 330 sau 495 de lei, la care se adaugă și 2 puncte de penalizare.

Sancțiune suplimentară introdusă în lege 

De asemenea, în legislație fost introdusă o sancțiune suplimentară pentru șoferii agresivi, care dau flash-uri. Această atitudine este considerată agresiune. Acești conducătorii auto, care fac manevre periculoase, pot fi amendați până la 825 lei. În plus, permisul de conducere le va fi suspendat pentru 30 de zile. Când folosești faza lungă intermitentă, cunoscută sub numele de flash-uri, poți transmite patru tipuri principale de mesaje.

Ce mesaje transmiți cu flash-urile 

Flash-uri din spate la semafor. Dacă ești oprit la semafor și semnalul devine verde, șoferul din spate poate folosi flash-uri pentru a te avertiza să avansezi.

Flash-uri din spate în mers. Pe drumurile cu două benzi pe sens, șoferii care circulă pe banda a doua pot folosi această lumină a farurilor pentru a solicita schimbarea pe banda întâi, unde circulă mai liber.

Flash-uri din față în mers. Acestea pot indica prezența unui radar sau a unui echipaj de poliție în apropiere. De asemenea, pot fi folosite pentru a avertiza despre un pericol iminent pe drum.

Flash-uri din față în intersecție. Într-o intersecție, aceste flash-uri semnifică permisiunea de a intra în intersecție sau de a vira înainte, indicând că cel din sens opus este dispus să reducă viteza sau să oprească pentru a te lăsa să treci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net