Angajații de la Metrorex se pregătesc de grevă. Sindicaliștii au respins oferta de creștere salarială

Angajații de la Metrorex se pregătesc de grevă. Negocierea pentru Contractul Colectiv de Muncă 2023-2024 a eșuat. Sindicaliştii USLM reamintesc că o parte a activităţii de la metrou este blocată parţial, iar "situația se poate agrava".

Angajații Metrorex amenință cu grevă Foto: Facebook
Angajații Metrorex amenință cu grevă Foto: Facebook

Angajații Metrorex se plâng de trenurile insuficiente

„Astăzi, la nivelul metroului bucureștean situația este încordată, iar activitatea este blocată parțial. În primul rând, din cauza faptului că de o bună perioadă de timp furnizorul de mentenanță al trenurilor de metrou și (ne)furnizorul trenurilor pentru magistrala V Drumul Taberei – Eroilor nu asigură trenuri suficiente pentru programul de circulație stabilit. De aici disconfortul creat călătorilor", au transmis sindicaliștii USLM.

Sindicaliștii amenință cu blocarea activității

„Situația se poate agrava, în sensul că activitatea se poate bloca total. Cauza fiind blocarea negocierilor colective de muncă. În acest moment, sunt îndeplinite condițiile declanșării conflictului colectiv de muncă la nivel de Metrorex, fapt ce poate conduce, urmând toți pașii legali, până la greva de avertisment și chiar la greva generală", au punctat angajații Metrorex.

Cei de la Metrorex cer să le fie respectate drepturile

Salariații Metrorex solicită să le fie acordat respectul cuvenit pentru munca pe care o depun pentru a transporta, zilnic, în siguranță, peste 430 000 de călători.

„De aceea membrii USLM nu pot acceptă că, pentru muncă depusă, în condițiile specifice metroului, o muncă cu un caracter unic la nivel național să le fie afectate drepturile ce li se cuvin pentru muncă prestată și mai ales menținerea nivelului de trăi, pentru faptul că își pierd sănătatea în subteranul Capitalei", au transmis sindicaliştii USLM.

Angajații Metrorex au respins oferta primită

Amintim că după ședința de joi, 8 iunie, conducerea USLM (Unitatea – Sindicatul Liber Metrou) a trimis o informare către membrii săi privind oferta de creștere salarială făcută de Metrorex: 3,3% începând cu 1 august 2023, sau 4,2% începând cu 1 septembrie 2023, sau 5% începând cu 1 octombrie 2023.

„Comisia de negociere a USLM nu a fost de acord cu această propunere de creștere salarială, întrucât este nesatisfăcătoare și mai ales nu este conformă cu mandatul dat de către Consiliul General al USLM.

De aceea, de mâine vom trimite în teritoriu tabele prin care să vă exprimați acordul pentru declararea conflictului colectiv de muncă. Așa cum am susținut întotdeauna lupta este continuă și permanentă. A venit momentul luptei acerbe pentru a ne menține nivelul de trai, iar pentru asta trebuie să fim uniți, pentru că fără UNITATE nu va exista un viitor”, transmite USLM în informarea intrată în posesia Club Feroviar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net