Greva din învățământ continuă! Urmează un protest masiv în Capitală!

Ultima actualizare:

Greva din învățământ continuă, iar deja s-a ajuns în momentul delicat când elevii trebuie să înceapă probele de Bacalaureat. Prima ar fi trebuit să aibă loc chiar de luni, însă greva profesorilor a necesitat schimbarea datei, ea fiind amânată cu 2 zile. Vineri, angajații din învățământ, anunță un nou protest uriaș.

Vineri este anunțat un protest uriaș
Vineri este anunțat un protest uriaș

Greva din sistemul de învățământ nu dă niciun semn că s-ar putea apropia de o concluzionare. Atât guvernul, cât și profesorii, rămân fermi pe poziții, Premierul Ciucă  declarând că nu plănuiește să plece de la Palatul Victoria până când profesorii nu se întorc în clase, potrivit informațiilor oferite de către observatornews.ro. Pentru elevi, nesiguranța din învățământ atinge cote maxime, deoarece se apropie cu pași repezi examenul de Bacalaureat.

Prima probă a acestuia ar fi trebui să aibă loc chiar luni, însă, din cauza grevei profesorilor, autoritățile au decis amânarea acesteia cu 2 zile. Înscrierile pentru examen se pot face de către elevi până pe data de 13 iunie, potrivit anunțului făcut de Ministrul Educației, Ligia Deca. Între timp, protestele continuă, iar profesorii anunță că vineri va avea loc un protest masiv în Capitală, unde sunt așteptați în jur de 20.000 de oameni.

Ministerul încearcă să ușureze finalul anului școlar

Pe lângă modificările aduse datei primei probe de Bacalaureat, cât și a perioadei de înscriere, Ministerul Educației a făcut mai multe încercări de a ușura, cât mai mult posibil, finalul anului școlar. Pentru ca elevii să nu se trezească că nu pot promova clasa, autoritățile au schimbat numărul minim permis de note, necesare pentru închiderea unei medii, scăzând, astfel, numărul de note obligatorii la doar două!

Mai sunt doar 5 zile rămase în anul școlar, fiind necesare săptămâni de recuperări pentru ca elevii să nu piardă materia care ar fi trebuit să o învețe în această perioadă. În cazul în care greva continuă până la finalul anului școlar, există riscul ca mulți elevi să rămână cu mediile neîncheiate și să nu se poată înscrie în examene.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net