Nou protest cu 20.000 de persoane, anunțat pentru sfârșitul săptămânii, în București. Care este anunțul sindicaliștilor

Ultima actualizare:

Se anunță un nou protest al reprezentanţilor din educaţie, joi sau vineri, în Capitală, cu 20.000 de persoane. A fost anunțul lui Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret. Acesta a declarat că încă nu se poate vorbi despre anularea examenelor finale, însă s-ar putea ajunge și la acest lucru, dacă conflictul de muncă va tot continua. 

Se anunță un protest cu 20.000 de angajați din Educație Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Se anunță un protest cu 20.000 de angajați din Educație Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Sunt așteptați să participe aproximativ 20.000 de angajați din învățământ, la marșul anunțat pentru sfârșitul săptămânii. „În momentul de faţă, greva se poate încheia numai în momentul în care Guvernul vine cu o soluţie care să fie acceptată de către colegii noştri şi când colegii noştri vor decide acest lucru. Noi suntem deschişi la negocieri”, a anunţat liderul de sindicat Marius Nistor.

Întrebat dacă se va ajunge la amânarea examenelor, Marius Nistor a declarat: „Nu ştiu, în momentul de faţă nu am ajuns în faza în care putem vorbi de amânarea examenelor, dar cu cât se lungeşte acest conflict de muncă, există şi acest risc”.

15.000 de persoane s-au retras din grevă

Conform liderului de sindicat, până în prezent, s-au retras din grevă 15.000 de persoane. Procentul este, însă unul nesemnificativ şi nu influenţează legalitatea acestei acţiuni de protest, susține Marius Nistor.

„În grevă nu sunt doar membri de sindicat. Din datele ministerului, s-au retras 15.000 de oameni, majoritatea nu sunt membri de sindicat. Deci, procentul este nesemnificativ şi nu influenţează, per ansamblu, legalitatea acestei acţiuni de protest”, a spus acesta.

Marius Nistor: „Noi am spus foarte clar ce vrem"

„Totul depinde de Guvernul României. Aşteptăm reacţia Guvernului. Noi am spus foarte clar ce vrem. Vrem garanţii vizavi de grila de salarizare şi bineînţeles salariul debutantului, care ar trebui să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie. Deci, în momentul în care vor există aceste garanţii, colegii noştri vor lua o decizie”, a mai spus el. 

Marius Nistor a mai subliniat că „în niciun caz nu trebuie acuzat vreun cadru didactic care s-a retras din acţiunea de grevă că ar fi spărgător de grevă”.

Liderul sindical le-a transmis părinţilor că le mulţumeşte pentru sprijin şi să aibă încredere în ei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net