Greva continuă! Dascălii se plâng că oferta primită de la Guvern a fost "umilitoare". Situația e din ce în ce mai gravă

A fost a patra zi de proteste pentru mii de dascăli din toată țara. Profesorii au ieșit, din nou, în stradă și spun că își doresc salarii decente și nu mila guvernanților. Aceștia spun că noua propunere, venită din partea Guvernului, este umilitoare și așteaptă ca revendicările lor să fie rezolvate în totalitate. Grav este că și angajaţii CFR ameninţă cu greva generală de luni.

Profesorii cer salarii decente raportate inflației actuale Foto: Inquam Photo Octav Ganea
Profesorii cer salarii decente raportate inflației actuale Foto: Inquam Photo Octav Ganea

Profesorii au ajuns în pragul disperării

Mii de profesori, ajunși la capătul răbdării, și-au strigat, astăzi, 25 mai, din nou, revolta. Vor salarii decente, respect şi promisiuni onorate. Profesorii care protestează, spun că au nevoie de o ofertă concretă, dar şi imediată din partea celor de la Guvern, potrivit Observatornews.ro.

În tot acest timp, în care profesorii „ard" de furie, președintele Iohannis face declarații uimitoare, spun dascălii. „Sindicatele mereu cer mulți bani. Problema nu se rezolva instant", a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României.

Ce au declarat sindicaliștii despre oferta Guvernului 

Oferta Guvernului, de 2.500 de lei în două tranșe, a fost considerată drept sfidare. „Este umilitoare, nu este vorba de niciun spor. Nu ne aşteptam la aşa ceva", a declarat o profesoară, potrivit Observatornews.ro.

Aseară ni s-a spus că, de fapt, nu ne lasă Bruxelles-ul, riscăm să luam bani de la PNRR. Este o bătaie de joc", a declarat sindicalistul Simion Hăncescu.

Ce au de spus elevii 

Elevii îşi susţin dascălii. „Le lipseşte salariul decent. Dacă vrem o educaţie ca afară, trebuie să avem şi profesori răsplătiţi ca atare", spune un elev. 

O nouă rundă de negocieri

Astăzi le-am argumentat poziția noastră foarte clară, o creştere a veniturilor cu 25%. Creşterile sunt pentru toate categoriile de personal didactic, auxiliar", a declarat Marius Nistor. 

În noua lege a salarizării, debutantul va pleca de la salariul mediu brut pe economie. Adică înseamnă că un debutand să ajungă de la fabulosul salariu de 2.500 la 3.000 de lei", a declarat  Simion Hăncescu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net