Animalul care trimite tot mai mulți români la spital! Medicii sunt îngrijorați din cauza mușcăturilor

Un animal periculos a trimis mai mulți români la spital, după ce i-a mușcat chiar prin pădurile din jurul Capitalei. Patru persoane au fost nevoite să meargă la Institutul Matei Balș, după ce au fost mușcați de vulpi.

Mai mulți oameni au fost mușcați de vulpi
Mai mulți oameni au fost mușcați de vulpi

Una dintre victimele vulpilor a fost o femeie din Argeș, care a fost nevoită să meargă în București pentru asistență medicală, după ce a fost mușcată de aceste animale. Ea se afla la picnic atunci când a fost atacată, iar celelalte trei victime au dat peste aceste animale în timp ce se aflau prin pădurile din jurul Capitalei. În Constanța, nouă persoane s-au prezentat la Centrul Antirabic, de la începutul anului, din cauza mușcăturilor de vulpe.

Există și situații în care aceste animale sunt văzute prin cartierele de periferie, unde, cândva, existau zone de vegetație. Iar dacă lăsăm netratată mușcătura vulpilor, există riscul să ne confruntăm cu unele consecințe grave. Medicii spun că nu sunt, neapărat, îngrijorați de severitatea mușcăturii, ci de riscul de transmitere al rabiei.

Mai multe persoane au fost mușcate de vulpi

„Nu severitatea mușcăturilor ne îngrijorează, cât acest risc de transmitere al rabiei. O vulpe cu care te întâlnești ziua într-un loc de weekend, pe o stradă a unui sat, la periferia unui oraș, are o probabilitate foarte mare să fie turbată”, a explicat, conform PRO TV, managerul Institutului Matei Balș, Cătălin Apostolescu.

Vaccinul antirabic trebuie făcut în 3 sau 5 doze, în funcție de locul mușcăturii, severitatea acesteia, dar și în funcție de animalul care a provocat rana. De asemenea, este extrem de important ca administrarea acestui vaccin să înceapă în primele 72 de ore de la mușcătură. Medicii spun că cel mai bine este ca rana să fie curățată cu apă și săpun, nu cu spirt, ori cu alt tip de dezinfectant.

De asemenea, experții ne mai spun să nu încercăm să punem mâna pe astfel de animale și să nu le dăm de mâncare, deoarece le putem oferi ceva care le va putea face rău.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
jocuri acum 100 de ani  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net