ANM a emis un Cod galben de ploi în Galați! Ploaia deja a făcut prăpăd în județ

Ploile din țara noastră continuă să provoace probleme în județul Galați, care s-a confruntat cu inundații puternice în această perioadă. Din păcate, ANM a emis o avertizare Cod galben, valabilă vreme de trei ore și care urmează să afecteze mai multe localități din Galați.

Inundațiile au făcut prăpăd în județ / foto: ISU Galați
Inundațiile au făcut prăpăd în județ / foto: ISU Galați

Avertizarea Cod galben care a fost emisă astăzi de către Administrația Națională de Meteorologie a intrat în efect încă de la ora 18:00 și va rămâne în vigoare până la ora 21:00. Din păcate, ploile vor urma să facă probleme în județul Galați în acest interval orar.

Temporar, este posibil ca locuitorii din localitățile afectate să observe cantități de apă de 20, până la 30 de litri pe metrul pătrat.

Cod galben de ploi în Galați

Mai multe localități din județ urmează să fie afectate de acest Cod galben, cum ar fi Bălăbănești, Bălășești, Băleni, Băneasa, Berești, Berești-Meria, Cavadinești, Cerțești, Corni, Corod, Costache Negri, Cuca, Cudalbi, Cuza Vodă, Drăgușeni, Fârțănești, Foltești, Frumușița, Ghidigeni, Grivița, Jorăști, Măstăcani, Matca, Negrilești.

De asemenea, Codul galben urmează să facă probleme și în localitățile Oancea, Pechea, Rădești, Rediu, Scânteiești, Slobozia Conachi, Smulți, Suceveni, Suhurlui, Târgu Bujor, Tudor Vladimirescu, Tulucești, Valea Mărului, Vârlezi, cât și în localitatea Vlădești.

Comuna Cuca deja se confruntă cu inundații

În comuna Cuca, afectată de Codul galben, ploile deja au provocat noi inundații, iar primarul comunei, Vlad Mihăiță, spune că încă nu s-au efectuat evacuări, însă dacă ploile continuă se va ajunge și la acest lucru.

„Din amonte vine cu o deschidere de 100 de metri plin cu o jumătate de metru de apă, chiar și mai bine. Dar, pârul reușește să preia, iar în zona podurilor, încă curge apa. Din păcate, încă plouă în continuare și nu știm ce se întâmplă mai la nord, pe coline”, spune primarul, potrivit Antena 3 CNN.

Codul galben emis de către ANM urmează să rămână în vigoare până la ora 21, iar mai multe comune din județul Galați vor fi afectate de ploile care vor lovi în această seară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
casa verde jpg
accident bucuresti jpg
Stațiunile din județul Brașov rămân în topul preferințelor românilor FOTO Poiana Brașov
image png
Satul Târsa din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL jpg
454708605 8895222737161099 1234390086311424873 n jpg
Balea Lac scaled 1 logo jpg
monede valoroase depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net