Anunț ANM de ultimă oră! Cod portocaliu și galben de ninsori și viscol în România

Alerte ANM de ultimă oră! Meteorologii au emis avertizări meteo cod portocaliu și galben de viscol și ninsori pentru mai multe zone ale țării. Care sunt județele vizate și până când rămân în vigoare atenționările.

Cod portocaliu și galben în România Foto: Shutterstock
Cod portocaliu și galben în România Foto: Shutterstock

Avertizare ANM cod galben 

Avertizarea ANM cod galben a intrat în vigoare vineri la ora 12:00 și rămâne valabilă până duminică, la ora 10:00. Începând de vineri (22 decembrie) și până la sfârșitul săptămânii (duminică, 24 decembrie), vântul va avea intensificări în toată țara.

La munte vor fi rafale de 90...100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă viteza vântului va atinge 65...70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h.

Cum va fi vremea la munte 

În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55...60 km/h. În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (25...30 l/mp și peste 40... 50 l/mp, în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Din noaptea de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie) în Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse, ninsori slabe viscolite vor fi și în Moldova, în Crișana și în Banat.

Avertizare ANM cod portocaliu

Avertizarea ANM cod portocaliu a intrat în vigoare vineri la ora 18:00 și rămâne valabilă până duminică, la ora 10:00. Interval de valabilitate: 22 decembrie, ora 18 – 24 decembrie, ora 10. 

Fenomene și zone vizate: viscol puternic în zona montană înaltă (în general la peste 1500 m). În zona montantă înaltă (în general la peste 1500m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

Furtuna Pia a lovit România cu forța unui uragan 

Furtuna Pia, care a lovit Europa, a ajuns și în România. Meteorologii avertizează că fenomenul va fi destul de puternic, având forța unui uragan. Întreaga țară este sub cod portocaliu și galben de vânt, viscol puternic și ninsori. Mai mult, în Maramureș s-a înregistrat un fenomen meteo extreme de rar: ninsori cu fulgere și tunete.

În zona de nord-vest a țării, mai multe drumuri au fost înzăpezite, după ce spre dimineață a nins viscolit. Drumarii încearcă să curețe carosabilul, dar intervenția lor este zădărnicită de vânt care așterne zăpada la loc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
legume verzi jpeg
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net