Anunț de ultimă oră al ANM. Cum va fi vremea în ultima săptămână de iarnă, după un weekend cu temperaturi ridicate

La finalul acestei ierni, temperaturile au luat o turnură neașteptată. Meteorologul ANM, Mihai Huștiu, a prezentat la Antena 3 CNN perspectivele meteo imediate.

Ce se va întâmpla, după vremea neobișnuită din acest weekend / foto: Pixabay
Ce se va întâmpla, după vremea neobișnuită din acest weekend / foto: Pixabay

Încheierea lunii februarie vine cu un weekend deosebit de călduros. Înregistrând 22 de grade Celsius ieri (sâmbătă, 24 februarie - n.red.), experții sugerează că această lună februarie ar putea stabili un record ca fiind cea mai caldă înregistrată vreodată.

Cu toate acestea, schimbările se anunță pentru martie, odată cu posibile ninsori și viscol.

Mihai Huștiu, meteorolog ANM, a prezentat detaliile prognozei meteo la Antena 3 CNN duminică.

„Februarie marchează momentan unul dintre cele mai călduroase februarie din istoria observațiilor meteorologice. Existența unui posibil record este subliniată de februarie 2016, când abaterea termică a fost de 5,7 grade față de media multianuală.

Diferența actuală de temperatură este de 6,4 grade față de media obișnuită, iar perspectivele pentru săptămâna următoare indică o continuare a condițiilor mult mai calde decât de obicei”, a explicat meteorologul ANM.

Sâmbătă, cea mai caldă zi din această iarnă

În numeroase localități din România, ziua de sâmbătă, 24 februarie 2024, a înregistrat cea mai înaltă temperatură din această iarnă.

„Se anticipă ploi locale în Oltenia, Muntenia și Transilvania, cu posibilitatea unor ploi izolate în alte regiuni, însă cantitățile vor fi reduse, iar în zonele montane se pot întâlni lapoviță și condiții de vânt. Luna februarie va continua cu temperaturi peste medie, deși în regiunile extracarpatice se pot înregistra ușoare scăderi termice în vest și nord-vest”, a adăugat Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

În ceea ce privește condițiile meteorologice, nu sunt anticipate probleme majore, cu excepția apariției ceții în timpul nopților și dimineților, în special în regiunile extracarpatice, care poate afecta vizibilitatea. De asemenea, precipitațiile sunt prognozate să apară după ziua de joi, mai ales în zonele vestice, sud-vestice și posibil în sud.

Prognoza pe termen lung a Administrației Naționale de Meteorologie indică temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă în următoarele patru săptămâni.

În concluzie, timpul neobișnuit de cald persistă, dar se anticipează variații în ceea ce privește distribuția precipitațiilor și temperaturile în diverse regiuni ale țării.

Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Prognoza meteo pentru săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024 indică faptul că temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei pe întreg teritoriul României, cu accent pe regiunile nord-estice.

În ceea ce privește precipitațiile, se prevede că vor fi local excedentare în sud-vest, în timp ce în nord, centru și est vor fi mai scăzute decât nivelul normal. Restul țării va înregistra în general cantități apropiate de media obișnuită pentru această perioadă.

Pentru săptămâna 04.03.2024 – 11.03.2024, se așteaptă ca temperaturile să fie mai ridicate decât în mod obișnuit în toate regiunile, cu precădere în cele nordice, vestice și centrale. În ceea ce privește precipitațiile, ele vor fi deficitare pe întreg teritoriul țării, cu accent pe nordul Carpaților Orientali și Munții Banatului.

În săptămâna 11.03.2024 – 18.03.2024, temperatura medie va fi peste normal în toate regiunile, iar regimul de precipitații va fi apropiat de media obișnuită, în cea mai mare parte a țării.

În perioada 18.03.2024 – 25.03.2024, temperaturile vor fi ușor peste medie pe întreg teritoriul României, iar cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normale, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net