Ninsorile și vântul puternic fac ravagii în mai multe județe! Drumuri blocate și școli închise, la Iași. VIDEO

Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași și Buzău au anunțat marți că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, au fost închise temporar circulația pe mai multe drumuri naționale din zona Moldovei.

Mai multe drumuri din Moldova sunt blocate / foto: arhiva
Mai multe drumuri din Moldova sunt blocate / foto: arhiva

DRDP Iași a comunicat că trei drumuri naționale sunt temporar închise. DN 29, între Răchiți și Săveni (județul Botoșani), DN 11A, între Podu Turcului (județul Bacău) și Bârlad (județul Vaslui), și DN 28A, între Târgu Frumos, Pașcani și Moțca (județul Iași), sunt printre acestea.

Circulația cu vehicule cu tonaj mare este interzis

De asemenea, circulația vehiculelor cu o greutate de peste 7,5 tone este restricționată pe DN 15D între Roman și limita județelor Neamț și Vaslui, pe DN 24B între Huși și Vama Albița și pe DN 28 între Cozia și Vama Albița.

Pentru curățarea drumurilor, au fost folosite 243 de utilaje care au împrăștiat aproximativ 2.700 de tone de material antiderapant în cursul nopții de luni spre marți.

Din cauza viscolului și a ninsorii abundente, mai multe drumuri județene din Iași au fost închise temporar, începând de la ora 04:00 și până la ora 12:00.

În plus, în aceeași perioadă, patru drumuri județene au fost închise: DJ 249 C: DN 24 C - Roșcani, DJ 249: Trifești - Hermziu, DJ 248 C: DJ 248 - Mogoșești - Hadâmbu, DJ 244 D: DN 24 - Ciortești - limita județului Vaslui, DJ 249 D: Holboca - Țuțora - Prisăcani - Grozești, DJ 281 A: DN 28 B - Deleni, DJ 282 E: DN 28 - Sinești.

În timpul nopții de luni spre marți, 30 de utilaje au lucrat la deszăpezirea drumurilor naționale, folosind 3.750 de tone de sare, 400 de tone de nisip și 20 de tone de clorură de calciu.

Vântul a îngreunat operațiunile de deszăpezire

Vântul puternic, cu viteze de 20 - 40 de kilometri pe oră, a îngreunat operațiunile de deszăpezire.

De la ora 21:00, circulația vehiculelor mai mari de 7,5 tone a fost suspendată temporar pe DN 28A între Târgu Frumos, Pașcani și Moțca, precum și pe DN 28 între Cozia și Vama Albița, până la încetarea viscolului.

În județul Buzău, DN 23B, între Măicănești și Ciorăști, rămâne închis traficului rutier din cauza viscolului.

În Vrancea, mai multe drumuri județene au avut circulația întreruptă temporar din cauza viscolului și ninsorilor însemnate.

Pe lângă drumurile închise temporar, condițiile meteo nefavorabile au afectat și traficul feroviar, generând întârzieri și opriri ale unor trenuri în diverse stații. Compania CFR Călători a recomandat conducătorilor auto să se informeze înainte de a pleca la drum și să circule cu precauție.

Elevii din Iași nu merg azi la școală

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași, reunit într-o ședință extraordinară, a decis suspendarea cursurilor pentru ziua de marți în toate școlile din județ, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Prefectul județului Iași, Bogdan Cojocaru, a explicat că autoritățile locale nu pot asigura siguranța circulației și a elevilor în mijloacele de transport, având în vedere riscul ca aceștia să fie expuși la frig în stații sau în autobuze blocate în zăpadă.

Decizia de a suspenda cursurile s-a luat în contextul unor probleme majore în mediul urban și pe drumurile din județ, cu ninsori și viscol care au afectat circulația și au creat dificultăți considerabile pentru cei care fac naveta, inclusiv personalul didactic.

De ce s-a luat această decizie în Iași

Cojocaru a subliniat importanța prioritizării siguranței cetățenilor, luând în considerare situația actuală, cu estimări de ninsori continue, viscol și scăderea temperaturilor, anticipând o perioadă geroasă. Discuțiile cu sindicatele din învățământ au confirmat problemele cauzate de condițiile meteo nefavorabile.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de a suspenda cursurile va fi transmisă prin Inspectoratul Școlar către toți directorii și cadrele didactice din unitățile de învățământ.

Județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași sunt sub avertizare cod galben de ninsori, valabilă până marți la ora 10:00. Prognozele meteo indică că se va înregistra o cantitate moderată de zăpadă, în anumite zone localizate depășind 10...15 cm.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net