Vremea se schimbă radical! Un val de aer polar lovește România: iarna se dezlănțuie

Un val de aer polar lovește România. Temperaturile vor scădea puternic: vom avea și -20 grade. ANM a anunțat cum va fi vremea în următoarea perioadă.

Valul de aer polar lovește România Foto: Shutterstock
Valul de aer polar lovește România Foto: Shutterstock

Elena Mateescu: "Este posibil să ajungem iar la -20 de grade"

  Deși încă ne bucurăm de temperaturi de primăvară, meteorologii anunță că duminică seară un val de aer polar lovește România. „Toată săptămâna va fi caracterizată de o vreme mai rece, după care ne apropiem de ceea ce ar fi normal pentru cea mai rece lună a anului, luna ianuarie, după care, în ultima decadă, din 18 ianuarie să mai avem un episod în care să discutăm de valori de temperaturi mai coborâte, asociate și cu ninsori. Este posibil să ajungem iar la -20 de grade”, a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Temperaturi scăzute pentru marți și miercuri 

Cele mai scăzute temperaturi ale acestei perioade geroase sunt aşteptate pentru dimineţile zilelor de marţi şi miercuri. „Va fi ger, pentru că vom vorbi de temperaturi, luni, care vor caracteriza o vreme geroasă, în special noaptea şi dimineaţa, dar şi pe parcursul zilelor.

Luni, cel puţin, maximele vor fi predominant negative în aproape toată ţara, cu  cele mai coborâte valori maxime, -10 (grade Celsius – n.r.) în nordul Moldovei, în depresiunile din estul Transilvaniei, până la cel mult zero, un grad, local în sud-vestul Olteniei.

Iar marţi dimineaţă şi miercuri dimineaţă este posibil să consemnăm vârful acestui episod din perspectiva celor mai geroase nopţi şi dimineaţă, pentru că minimele vor coborî până la -15, posibil -20 de grade în condiţiile în care vom avea şi strat de zăpadă”, a anunţat la TVR Info, directorul ANM, Elena Mateescu.

Alertă de ninsori și viscol 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben pentru intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ și viscol în Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei.

În intervalul menționat, în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local de peste 10...15 cm. În cursul nopții de duminică spre luni (7/8 ianuarie) și în prima parte a zilei de luni (8 ianuarie) în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei și în Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local vor depune polei. Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă. a ninsorile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net