Iarna lovește cu putere. Vin ninsorile și temperaturile scăzute. Până când va ține valul de aer polar

Iarna și-a făcut simțită prezența în România odată cu intrarea într-un proces de răcire accentuat, aducând cu ea ninsori și temperaturi scăzute. Conform prognozei meteorologice, această perioadă de vreme rece va persista până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Iarna își face simțită prezența. Foto: arhiva.
Iarna își face simțită prezența. Foto: arhiva.

Vineri, 15 decembrie: răcire și precipitații în toată țara

Vineri, 15 decembrie, vremea va intra într-un proces de răcire în cea mai mare parte a țării, aducând valori termice în jurul mediilor multianuale specifice acestei perioade. Regiunile sud-sud-vestice vor fi afectate de nebulozitate persistentă și precipitații, în principal sub formă de ploi, urmate de lapoviță și ninsoare în timpul nopții. Vestul și nord-vestul teritoriului vor beneficia de perioade cu cer senin, în timp ce restul țării va avea cer mai mult noros și precipitații slabe, în special sub formă de ninsoare.

La munte, se așteaptă ninsori locale și temporare. Vântul va sufla cu intensificări în anumite zone, iar temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 10 grade, iar cele minime între -5 și 1 grad. În București, se prevede o vreme închisă, cu posibile precipitații sub formă de ploaie ziua și lapoviță sau ninsoare seara și noaptea. Temperaturile vor oscila între 5 și 6 grade maxim și -1 până la 0 grade minim.

Sâmbătă, 16 decembrie: continuă procesul de răcire

Sâmbătă, 16 decembrie, procesul de răcire va continua în cea mai mare parte a țării, mai ales în sud și sud-est, unde se vor înregistra valori termice diurne sub normalul climatologic al perioadei. Temperaturile maxime se vor situa între -2 și 6 grade, iar cele minime între -6 și 0 grade. Înnorările vor persista în prima parte a zilei, aducând precipitații slabe mixte în anumite zone. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-est și în zona montană înaltă.

În București, temperatura maximă va atinge 2-3 grade, iar cea minimă va coborî între -4 și -2 grade. Se vor înregistra înnorări și posibile precipitații slabe mixte în prima parte a zilei, cu probabilitate crescută de ceață și nebulozitate joasă spre sfârșitul intervalului. Vântul va fi slab și moderat.

Se pare că iarna și-a pus amprenta asupra țării, aducând schimbări semnificative în condițiile meteorologice și pregătind terenul pentru o perioadă rece și frumoasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net